Hur man gör ett hängande påskägg i tyg

Påsken är precis runt hörnet och vad kan då passa bättre än att pynta hemma med dessa söta tyg påskäggen. Denna enkla pyssel kan slutföras på en eftermiddag och kan användas i flera år framöver! Det är ett bra sätt att använda upp alla små tygrester som är alldeles för små för något annat. Låt oss komma igång!

 

Du behöver följande:

Lite olika tygrester

Kartongpapper

Penna

Sax

Ett band som matchar dina tyger ca 18 cm

Stoppning

Tråd som matchar tygerna, vi använde oss av grå färg då detta matchar de mesta färgerna.

 

Gör en mall av kartongen, mallen ska vara symmetrisk och formad som ett ägg. Vår mall är 12 cm  lång och 6 cm bred vid det bredaste stället. Genom överdriva måtten så kommer det färdiga ägget bli ca 8 cm lång och 5 cm bred vid den bredaste punkten.

 

Egg1

 

Varje ägg kräver 4 ägg formade sektioner av tyg. Vi gjorde 12 ägg, så vi skar 48 bitar med vår  mall. Man kan klippa flera tyger på samma gång så att man sparar lite tid.

 

Egg2

 

Fäst ett band med båda ändarna på toppen av en bit tyg per ägg – din tråckelsöm bör vara lite mindre än 0,75 cm från den råa kanten på tyget. Se till att bandet inte är vridet och vänd mot mitten av ägget, med råa kanter i linje.

 

Egg3

 

Ta 2 tygstycken och placera räta mot räta. Sy längs ena sidan av ägg formens 0,75 cm sömsmån. Ställ in stygnlängd på lite mindre än vanligt – det kommer att hjälpa till att hålla kurvorna rundade. Upprepa detta med en andra tygstyckena.

 

Egg4

 

Lägg de två tygerna så att rätt sida är tillsammans och sömmarna matchar.

 

Egg5

 

Ta 2 tygbitar och placera räta mot räta. Sy längs en sida av ägg formen glöm inte sömsmånen på 0,75 cm. Ställ in stygnlängd på lite mindre än vanligt och sy långsamt – det kommer att hjälpa till att hålla kurvorna rundadet.

 

Egg6

 

Vräng ut äggen “påsen” så att rätt sida är ut. Fyll äggen med fiber stoppning. Använd fingrarna eller ett trubbig för att fylla ägget, fyll tills ägget får en jämn och fin form.

 

Egg7

 

Sy nu igen hålet/öppningen med rak söm

http://www.squishycutedesigns.com/ladder-stitch/

 

Egg8

 

Nu kan du njuta av dina ägg!

 

Egg9

 

Sömmerska: Emma Lorenz

Comments are closed.