Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2022-05-23

13 Återbrukds-idéer

13 Återbruks-idéer för överblivna tygrester

Som en kreativ person är ditt hem förmodligen fyllt med rester från dina gör-det-själv-projekt: tygrester, garn, knappar och mer. Det finns alltid något!

Återbruk är ett bra sätt att återanvända begagnade kläder. 

Hållbarhet är kärnan i allt vi gör och vi letar alltid efter praktiska sätt att återanvända tygrester och gamla kläder. Och idag delar vi våra idéer med dig! Du behöver ingen hantverks erfarenhet för att implementera dessa idéer och skapa något nytt.

Ide 1 -Återanvända Jeans

Återbruks-idéer: Jeans

Att skiljas från sina gamla favoritjeans är svårt och de distinkta sömmarna, som är så typiska för den här typen av plagg, är alldeles för snygga för att hamna i papperskorgen! Gamla jeans kan användas för ett antal projekt. Väskor, mobiltelefonpåsar, bokomslag, grytlappar, förvaring och dekorativa behållare för växter. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra, kommer de speciella sömmarna att ge ett unikt och stilrent utseende. Allt du behöver är gamla jeans, en sax, sytråd och nål och lite inspiration.
En annan bra idé som kommer att glädja både vuxna och barn, är att sy små monster av jeanstyg. Dessa söta monster gör bedårande gosleksaker för barn men kan också användas som inredning för ditt hem. Och de kan fyllas med garn och tygrester.

Mönster i A4-storlek, ladda ner pdf >>

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/7JSTJKoMu3Y" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ide 2 - Bokomslag i tyg

Återbruks-idéer: Bokomslag

Tygrester är också bra för att göra miljövänliga bokomslag och är ett härligt alternativ till plastomslag. Rita helt enkelt runt den öppnade boken, lägg till 10 - 15 cm höger och vänster för insidan av ärmen och 1 cm sömsmån på alla sidor. Klipp ut den spårade rektangeln. Gör sedan samma sak med ytterligare en bit tyg för insidan innan du syr ihop inner- och yttertyget. Klipp ut två identiska tygremsor till flikarna och sy fast dem på insidan av bokomslaget. Din favoritbok är nu skyddad från repor och skavmärken! Dekorera ditt gör-det-själv-omslag efter din smak och lägg till en personlig Wunderlabel-tagg för ett unikt bokfodral. Hitta hela handledningen i Wunderlabel-bloggen.

Ide 3. Applikationer från tygrester

Återbruks-idéer: Applikationer

Applikationer från tygrester kan verkligen förvandla ett föremål. De är inte bara jätteroliga för barnkläder och accessoarer utan de kan också användas för att lappa upp hål eller dölja fläckar, vilket förlänger livslängden på dina favorit artiklar. Lägg till en speciell touch till ditt projekt med applikationer!

Ide 4: Kabelorganisatör

Återbruks-idéer: Kabelorganisatör

Vi är alla bekanta med det här problemet: Att bli frustrerad på grund av trassliga kablar! Det är därför du behöver en arrangör för att städa och förvara dina sladdar.

Ide 5: Underlägg av tygskrot

Återbruks-idéer: Underlägg

Med vår kostnadsfria handledning kan ditt överblivna tyg få ett nytt liv i form av muggmattor. De är lätta att sy, praktiska och väldigt dekorativa.

Ide 6: DIY Nåldynda

Återbruks-idéer: Nålkudde

Varje gör-det-själv-entusiast behöver en nålkudde! Om du inte har en ännu så kommer vår enkla handledning att visa dig hur du gör din egen tomatnålskudde.

Ide 7: Sy doftkuddar

Återbruks-idéer: Doftkuddar

Doftpåsar är ett annat sätt att använda överblivet tyg. Använd dem i din garderob, lådor, bil och mer. Och de gör en omtänksam liten present också!

Ide 8: Handduk för ditt hår

Återbruks-idéer: Handduk för ditt hår

Få den där spaliknande känslan i bekvämligheten av ditt eget hem med en egentillverkad handdukshårinpackning!

Ide 9: Tillverka din egna julstjärna

Återbruks-idéer: Julstjärna

Dessa hängande tygstjärnor är perfekta till jul. Välj valfritt mönster eller färg för att uppnå den stil du vill ha, från vanligt och elegant till galet och roligt.

Ide 10: Sy hängande ett påskägg

Återbruks-idéer: Påskägg

Dessa hängande påskdekorationer är verkligen hållbara eftersom de kan återanvändas år efter år. Och du kan mixa och matcha olika tyger för en ännu roligare look!

Ide 11: Ägghattar från tygrester

Återbruks-idéer: Ägghattar

Dessa söta äggvärmare kommer att lysa upp ditt påskbord och glädja familj och gäster.

Ide 12: Återanvändbara matlock

Återbruks-idéer: Återanvändbara matlock

Skålöverdrag är ett utmärkt sätt att både minska förbrukningen av matfilm och lägga till en skvätt färg till kylen. Ta med lite kul i ditt kök!

Ide 13: Sy en snygg och enkel hårsnodd / scrunchie

Återbruks-idéer: Scrunchie

Gör-det-själv-scrunchies är ett bra alternativ till butiksköpta hårsnoddar: De är snabba och enkla att göra samt prisvärda.

Som du kan se finns det ett obegränsat antal återburkdsidéer som du kan prova. Glöm bara inte att lägga till en speciell finish till dina projekt för att ge dem ett professionellt och unikt utseende. Det är här våra vävda etiketter och hangtags kommer in!

Ha kul med dina återbruks-projekt!

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!