Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2022-02-14

5 användbara tips för att öka din kreativitet

5 användbara tips för att öka din kreativitet

Vår önskan att vara kreativ stör ibland med att vara kreativ. Vad menar vi med det? Vi har förmodligen alla någon gång hört rådet om att "rensa våra sinnen" för att främja produktivitet. I verkligheten borde vi göra tvärtom. Sitt inte och vänta på att inspirationen ska slå till. För att komma på nya idéer behöver vi faktiskt forska i ämnet i fråga och låta oss inspireras av andra. I vår strävan att vara unik och autentisk fruktar vi att bli påverkade av andra människors idéer. Och det är ett stort misstag!

Ta åt dig av det externa

Bara för att du hämtar inspiration från andra betyder det inte att du "stjäl" deras idéer! Det handlar om att samla, bearbeta, smälta, utvärdera och länka idéerna på ett nytt sätt, för en hjärna som är tom på innehåll kan inte producera något nytt. Ju mer relevant input vår hjärna får, desto mer foder har den för att generera helt nya, ovanliga idéer, vare sig det är design, mode, konst eller något annat.
      Nya idéer kommer inte från ingenstans: de behöver bördig jord. Jorden är vår önskan att skapa något nytt, men vi måste fortsätta att ge näring åt det med andras idéer.
  Man kan knappast förvänta sig att en konstnär ska skapa något konstigt och intressant om han inte är bekant med mästerverken av klassiker som Albrecht Dürer eller Michelangelo. På samma sätt absorberade en av de mest kreativa människorna i dag, Elon Musk, idéerna från Nikola Tesla, Steve Jobs och andra innan han avslöjade sina innovationer för världen.
    Vart ska listiga människor gå för att få inspiration? Du har kommit till rätt ställe! Du hittar tillräckligt med inspiration i Wunderlabel-bloggen för att hålla din kreativitet och dina idéer flödande.

Kreativitet är smittsamt

"Geni är en procent inspiration och 99 procent av svett." - Thomas A. Edison, uppfinnare

Att dela sig av dina idéer är avgörande för din kreativitet: Att presentera dina resultat för världens stimulerande i sin kreativa tänkande. Var inte rädd för kritik eftersom det är viktigt att få ett annat perspektiv. Att hålla dina idéer för dig själv är kontraproduktivt. Feedback från andra kan vara bränslet som motiverar dig att fortsätta.

Kreativa tänkande tekniker

Kreativt tänkande kan också förbättras genom övning. Här är några tips:
1. Gå ur ditt vanliga tänkesätt. Den bästa träningen för detta är att ändra dina vardagsvanor. Drick te på morgonen istället för det vanliga kaffet. Prova något ovanligt på en restaurang. Ordna möbler annorlunda. Välj nya resmål. Prova nya aktiviteter.
2. Skriv ner idéer direkt. Många idéer förverkligas inte bara för att de går vilse i tankeströmmen. Ha en anteckningsbok till hands för att skriva ner dina idéer. Du kan sedan återkomma till dina anteckningar och implementera idén vid lämplig tidpunkt.
3. Glöm gränser. Den här övningen går ut på att trolla fram bilder i din hjärna av vad som är omöjligt eller inte tillåtet, att vända upp och ner på världen: Vatten rinner uppåt, människor kan flyga osv.

Det finns också många böcker som kan hjälpa dig att utveckla din kreativitet:
„Sex tänkarhattar“ („Six Thinking Hats“) av Edward de Bono
„Steal Like An Artist“ av Austin Kleon
„Thinkertoys. A Handbook of Creative-Thinking Techniques” av Michael Michalko.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!