Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-12-20

5 tips för en hållbar och kreativ livsstil

5 tips för en hållbar och kreativ livsstil

Att leva hållbart och kreativt är möjligt och blir allt mer populärt. De flesta av oss är medvetna om hur viktigt det är att bevara jordens resurser så att vår planet förblir frisk för framtida generationer. Allt fler vill leva hållbart och det är ett realistiskt mål i vardagen: Genom att förändra vårt konsumentbeteende, göra utan onödiga förpackningar, ta sig runt på ett miljövänligt sätt, tillverka saker själva eller välja att reparera dem istället för att köpa dem . Många har gjort hållbarhet till ett livsstilsval och allt fler fortsätter att ansluta sig till rörelsen.

Hållbar sömnad är också en del av det. På Wunderlabel hittar du massor av bra idéer om hur man syr på ett miljövänligt sätt. Kreativitet och miljömedvetenhet utesluter inte varandra. Tvärtom, dessa två grundläggande principer för ett hälsosamt liv kan stödja varandra. Det finns även några tips och tricks för hållbarhet inom det kreativa området.

Hållbar sömnad

Idag vill vi dela med oss av 5 tips och idéer om hur man kan leva både kreativt och hållbart:

1. Vad behöver du egentligen för att din kreativitet ska få flöda?

Alla gör-det-själv-entusiaster kommer att hålla med om att du aldrig kan få tillräckligt med nya material eller saker att dekorera. Men om man tar hänsyn till miljön och är ärlig mot sig själv så behöver man egentligen inte så mycket förnödenheter. Vissa av dem kommer aldrig att användas. Det är därför du bör reda ut dem och ge saker du inte behöver till vänner eller välgörenhetsorganisationer.

2. Tänk på hållbarhet när du köper nya kreativa produkter.

Naturligtvis behöver du nya produkter för dina kreativa projekt. Det är viktigt att kunna känna igen hållbara produkter. Många företag tillhandahåller en transparensrapport. Som namnet antyder gör detta resultaten av intern och extern kvalitetskontroll transparenta, inklusive de som är relaterade till hållbarhet. Du kan identifiera certifierade miljövänliga produkter genom erkända sigill som ekologisk, FSC, Ecovadis, Pro-Planet, etc. Alla Wunderlabel vävda etiketter har till exempel OEKO-TEX® Standard 100-certifiering, vilket innebär att de är fria från skadliga ämnen och även lämplig för babyprodukter.

3. Skapa din egna produkter.

Att göra egna produkter är roligt och tillfredsställande. Du kan till exempel göra vackra textilier av hållbara tyger. Att sy, sticka eller virka låter dig stänga av och fokusera på att bara vara kreativ. Och egentillverkade produkter har den där personliga touchen som gör dem särskilt populära.

4. Gamla föremål kan förvandlas till vackra och unika föremål.

Renovera är det perfekta sättet att ge gamla saker ett nytt liv och stödja en hållbar livsstil. Möjligheterna är oändliga när det kommer till att förvandla gammalt till nytt: Väskor och ryggsäckar gjorda av tygrester och gamla kläder, gosedjur, prydnadskuddar och till och med kläder gjorda av gamla gardiner. Du kan hitta hållbara sömnadsidéer på Wunderlabel-bloggen.

Försköna dina hållbara och kreativa projekt med Wunderlabel

Vi har precis vad du behöver för att sätta pricken över i:et till dina egentillverkade produkter. Designa dina personliga etiketter direkt online på Wunderlabel.se  för att få dina produkter att sticka ut. Bli kreativ med designverktyget online: Vi erbjuder olika material, mönster och återvunna alternativ.

Försköna dina hållbara och kreativa projekt

Här är en kort översikt över våra hållbara produkter:

-Vävda etiketter med text & symbol eller logotyp. Material: återvunnen polyester
-Tryckta satinetiketter med text och symbol. Material: återvunnen satin eller Tyvek
-XL tryckta tvättrådsetiketter. Material: återvunnen satin eller Tyvek
-Små tryckta tvättrådsetiketter. Material: återvunnen satin eller Tyvek
-Vävda tvättrådsetiketter. Material: återvunnen polyester

Wunderlabel har också åtagit sig att förpacka produkter på ett miljövänligt sätt. Etiketterna kommer i vackra hållbara kartonger som även kan användas för att förvara dina taggar.

Hållbara kartonger

Om du säljer dina handgjorda föremål på kreativa plattformar, överväg att inkludera ett visitkort med varje beställning. Gå bara till online konfiguratorn för att designa dina unika kort, gjorda av miljövänligt papper som är certifierat att vara fritt från skadliga ämnen.

Hållbarhet är inte bara ett mål att sätta inom kreativitets området, utan också din vardag. Börja helt enkelt med dina konsumtionsvanor, genom att inte vara slösaktig och se till att välja miljövänliga produkter när det är möjligt.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!