Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-11-22

Alternativet "Ren färg"

Alternativet "Ren färg" för dina vävda namnlappar

Om du väljer vävda namnlappar så måste du vara medveten om att en mörk textfärg kan påverka bakgrundsfärgen. Till exempel kan en vit etikett med en grön text ha en liten grön nyans. Detta behöver inte vara en dålig sak och kan faktiskt skapa ett mycket unikt utseende. Men om du vill få den faktiska färgen du har valt - den så kallade "rena färgen" - se till att du väljer alternativet "Ren färg". Du hittar detta i online konfiguratorn för klassiska vävda namnlappar på vänster sida under fliken "Etiketter".


När ska du välja alternativet "Ren färg"?

Alternativet "Ren färg" behövs bara för ljusa bakgrundsfärger, till exempel vit, offwhite, gul och ljusrosa, för att undvika "blödning".


Varför och hur händer färgblödning?

Tänk dig att du har en vit etikett med en svart textfärg. Baksidan av denna etikett kommer att ha en svart bakgrund och vit text, man kan säga att din etikett blir spegelvänd av framsidan. Den svarta bakgrundsfärgen på baksidan kan lysa genom att göra att etikettens framsida ser gråaktig ut istället för vit. Detsamma gäller andra etikett färger: Rött skimrar rödaktigt på framsidan, grönt - grönaktigt, blått - blåaktigt etc.
"Ren färg" -funktionen förhindrar att ditt önskade färgresultat förvrängs.

Namnlappar utan Ren färg

Vad är skillnaden mellan vävda etiketter med och utan alternativet "Ren färg"?

Vävda namnlappar utan “Ren färg” är vävda med bara två garner. Baksidan är slät och ser ut som en spegelvänd på framsidan.
Vävda namnlappar med ren färg är vävda med 3 garner för att förhindra färgblödning. Den extra tredje tråden är synlig på etikettens baksida och matchar bakgrundsfärgen.
Exemplen som visas nedan hjälper dig förhoppningsvis att förstå skillnaderna mellan de två alternativen.
Kolumn A visar vävda etiketter med "Ren färg". Observera att varje etikett visas framifrån och bakifrån. Du kan tydligt se upphöjda trådar i den valda textfärgen.
För att uppnå en otippad bakgrundsfärg vävs ytterligare en tråd mellan etiketten och textfärgen för att förstärka bakgrunden. Som du kan se är texten och symbolen en annan färg när de ses bakifrån.

Etiketterna utan ren färg i kolumn B har en något mörkare nyans. Prova att jämföra en vit etikett från kolumn A till en vit etikett från kolumn B, till exempel, och märka den subtila skillnaden.

På den sista raden visar vi ett exempel på en röd etikett som inte kräver alternativet "Ren färg": Bakgrundsfärgen är mörk nog för att inte ändras av textfärgen.

Med ren färg - utan ren färg

Sammanfattningsvis, för att förhindra färgblödning på ljusa etiketter, lägg till Wunderlabel ”Ren färg” alternativet. Genom att välja detta kan du säkerställa etiketter med  klara färger.
Produktionsmetoden som används är lite mer komplex vilket resulterar i en liten prishöjdning. Lita på oss, det kommer att vara värt det!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Bomullsetiketter vs Polyesteretiketter?

Tryckta etiketter med färg vs klassiska tryckta etiketter

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!