Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Joacim kvar 2017-05-23

De bästa materialen för lite sommar sömnad!

De bästa materialen för lite sommar sömnad!

En av mina favorit saker på sommaren kommer är att kasta alla de skrymmande vinterkläderna och ta på sig luftiga och lätta klänningar, toppar och shorts. Oavsett om du är på väg till ett bröllop eller en picknick i parken, kommer dessa sommartyger att få dig att känna dig bekväm i värmen.

Bomull

Majoriteten av min sommarklädsel är av bomull av så många skäl. Det är lätt och luftigt och kan användas för att göra nästan vad som helst. Det håller också bra och kan göra så att ett favoritplagg kan hålla år efter år. En annan stor egenskap om bomull är att den är tvättbar och kan gå i torktumlaren. Liksom de flesta tyger, så se till att det är förtvättat och torkat innan du påbörjar ett projekt för att säkerställa att det inte krymper när ditt plagg är gjort. Bomull har också ett så stort utbud av mönster och möjliggör så många alternativ för varje sommar tillfälle. Eftersom den är så andningsbar, torkar den också snabbt och håller inte fukten om det är en varm dag. Jag älskar de oändliga möjligheterna till bomull och prislappen som följer med den.

De bästa materialen för lite sommar sömnad!

Linne

Linne är en annan favorit. Det är också ett av de lättaste tygerna som är underbart på de varma dagarna. Detta tyg är gjort för värmen och du kommer bli förvånad över hur svalkande du känner när du bär kläder i detta material. Det absorberar fukt och håller sin form riktigt bra. Den enda nackdelen med linne är rynkorna! Något kan se fantastiskt ut när du lägger på det och den minut du sätter dig ner är den fylld med rynkor. Uppsidan är att du kan spraya rynkan med vatten och gnugga ut rynkorna med din hand. Det finns också ett riktigt fint linne utseende som fortfarande ger det önskade utseendet på linne men har också en procentandel av rayon i den för att hjälpa till med rynk problemet. Det kanske inte så svalkande men det blir rynkfritt.

De bästa materialen för lite sommar sömnad!

Rayon (konstsilke)

Jag älskar verkligen rayon och efter att ha köpt några klänningar med det här materialet var jag tvungen att göra några av mina egna. Detta tyg är så mjukt och stretchigt. Det draperas perfekt och det blir inte så skrynkligt som bomull. Det är tunnare än bomull, så en nackdel är att den inte är lika hållbart. Dina objekt som tillverkas av detta tyg behöver bara mer omsorg. Jag tvättar vanligtvis i en känsligare program och låter dem lufttorka. Rayon är inte lika svalkande som de andra tygerna, men looken är svårslagen. Det är ett perfekt tyg för en sommarkväll ute på staden och komplimenterar verkligen de flesta kroppstyper.

De bästa materialen för lite sommar sömnad!

Tyg blends/blandningar

Några av de bästa tygerna är blandningar som tar den bästa delen av vissa tyger och kombinerar dem till fantastiska bitar. Polyester / bomulls blandningarna har alla de bästa sakerna om bomull med mindre rynkor. Poly torkar också snabbt vilket är bra på heta dagar. Jag har flera klänningar som är polyester / spandex eller poly / rayon blandningar som jag älskar. De håller sig så bra och ser ut som om du har stretchig bomull. Vissa vanliga bomullstyg kan bli utsträckta och hålla sig så, men snygga tyg blandningar verkar hålla sin form oavsett vad du gör i dem. Jag uppmanar alla att göra en resa till tygaffären och ge dessa blandningar en chans. Känn dem alla, dra och sträck dem för att verkligen få en uppfattning om hur de kommer att känna på din kropp. Eller prova några olika toppar eller klänningar på en lokal butik för att se vad som är bäst. Det finns oändliga möjligheter med blandat tyg och de tillgodoser alla utseende du kan tänka dig att skapa.

De bästa materialen för lite sommar sömnad!

Silke

Även om det kan vara dyrare än några av de andra tyger jag nämnt tror jag verkligen att alla förtjänar lite silke i sina liv. Det är så coolt att känna och det känns som att det anpassar sig till din kroppstemperatur. Siden är mycket tunn, vilket känns så bra när temperaturen överstiger normal svensk sommar värme! Var noga med att förtvätta alla dina tyger och testa din symaskins inställningar på ett skrot stycke på grund av dess “delikatess”. Innan du stryker ditt klädesplagg, plocka upp några pressdukar för att placera mellan silken och järnet. Detta undviker märken som kan vara permanenta om du inte är försiktig. Använd en låg inställning på järnet och öka temperaturen i små mängder när du går.

De bästa materialen för lite sommar sömnad!

Dessa är bara några av de fantastiska tygerna som kan hålla dig svalkande men också få dig att se ut som modeikonen du vill vara! När du hittar det du söker, finns det alltid gott om online-tygbutiker för att hålla dig upptagen med att leta efter de perfekta tygerna.

Bloggare: Lindsey

www.tyg.se

www.skapamer.se/tyger

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!