Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-08-18

Dragsko påse handledning

Dragsko påse handledning

Sy en väldigt enkel dragsko påsemed en viktoriansk stil (tänk pompadour-handväska) som är perfekt för smycken, hårtillbehör eller smink. De kan också användas för att sy tillbehör, kablar och mycket mer. Storleken och tyget är helt upp till dig: bli kreativ och ha kul med det! Låt oss komma igång med vår sminkväska!

Handledning för dragsko påse: Material

  • Tyg för yttre / innerfickor och foder
  • Innerfoder - vi använde Vlieseline G700 men du kan använda valfritt innerfoder så länge det inte är för tjockt eftersom det kommer att göra det svårt att stänga väskan
  • Matchande sytråd
  • Band eller satinband
  • En läderetikett med text och symbol

Handledning för dragsko påse: instruktioner

Klipp först ut dina tyger till storlek - du behöver en cirkel med en diameter på 50 cm från varje tyg och två cirklar med en diameter på 30 cm från yttre ytan. Du behöver också två innerfoder cirklar med en diameter på 50 och 30 cm och två små innerfoder tyg rektanglar på 5 x 5 cm. Markera mitten av dina cirklar genom att fälla dem två gånger i mitten. Stryk sedan innerfodret på vänster sida av ditt yttre tyg enligt tillverkarens anvisningar.

Dragsko påse handledning

Först kommer vi att förbereda de stora cirklarna och sy 4 knapphål i ytter väven: Markera två prickar mittemot varandra, cirka 3 cm från den råa kanten, och förstärk baksidan av dessa prickar med de små gränsande rektanglarna.

Dragsko påse handledning

Dina knapphål börjar på den plats som du markerade och bör vara 15 till 20 mm långa, beroende på vilken snöre som du väljer att använda. Du kan prova detta på en bit kvarvarande tyg först för att se om snöret passar igenom. Använd knapp hålfoten på din symaskin och sy två knapphål åt sidan på vardera sidan av cirkeln. Sedan separera dem med en sömmar pare - placera en stift i varje ände av hålen för att undvika att skära ett hål som är för stort!

Dragsko påse handledning

Dragsko påse handledning

Sy nu ihop de mindre cirklarna på höger sida till höger sida runt omkring med en sömsmånpå 1 cm, och förkorta sedan sömsmånen till ca. 5 mm. Klipp ett vridhål på ca. 5 cm i ETT av de två tyg lagren. Detta kommer att vara påsens undersida, så att hålet inte syns längre fram. Vrid cirkeln genom hålet och stryk hela plagget fint och platt. Sedan kantklippar du runt cirkeln.
Dragsko påse handledning
Dragsko påse handledning

Placera nu den lilla cirkeln i mitten på den högra sidan av innerfodret (med hålet nedåt) och sy fast den: börja med att sy en cirkel med en diameter på 15 cm. Markera sedan de inre fickorna - vi har bestämt oss för åtta fickor i samma storlek, men det är naturligtvis upp till dig. Sy sedan flera linjer från den lilla cirkelns ytterkant mot mitten.

Dragsko påse handledning

Sy nu de stora tyg cirklarna på höger sida med en sömsmån på 1 cm runt, vilket lämnar en öppning för vridning på ca. 10 cm Förkorta sömsmånen till cirka 5 mm (med undantag för sömmarna vid öppningen) så att kanten kan strykas platt. Vänd väskan på rätt sida och stryk allt platt. Se till att sömmarna vid öppningen strykas rent inåt.
Dragsko påse handledning

Sy en kantsöm runt och stäng öppningen. Allt som saknas nu är två sömmar för att bilda tunneln för sladden: sy dem på ett fast avstånd från kanten så att de går förbi ändarna på knapphålen. Håll detta avstånd med markeringarna på din symaskin. Alternativt kan du också markera nål plattan med tejp.

Dragsko påse handledning

Dra nu snöret eller bandet genom knapphålen (det är bäst att använda en säkerhetsnål). Du behöver en bit snöre på varje sida, som gör en hel runda genom tunneln och kommer ut genom hålet intill den. Knyt sedan ihop ändarna på snöret.
Dragsko påse handledning

Sedan kan du sy en fin läderetikett på din runda väska så att den ser ännu bättre ut.

Dragsko påse handledning

Och det är så du syr en väldigt enkel dragsko påse! Vi hoppas att du gillade vår handledning för dragsko påse. Dessa påsar kallas även drawstring bags. Hitta fler tutorials i vår blogg.

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Tutorial: DIY Tandborstfodral

Sy en enkel fodrad necessär

Handledning: Pennfack - DIY

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!