Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Joacim kvar 2017-10-20

Favorit material till vintern

Favorit material till vintern

Hösten är officiellt här och vi kanske börjar tänka på varma och mysiga tyger och de oändliga syprojekten som följer med dem. Vissa tyger kommer i åtanke när jag tänker på hösten och vintern, så jag bestämde mig för att sammanfatta en lista med några av mina favoriter för projekt för kallt väder.

Ull

Ull är ett bra naturmaterial som är varmt och suger upp fukt. Jag älskar att den kommer i många olika vikter vilket innebär att det kan vara det perfekta tyget för en tunn, långärmad tröja eller tjock och robust för en lång vinterrock. Ull tvättas normalt bara med kemtvätt, vilket innebär att det kan vara lite högt underhåll, men med så många ullblandningar på marknaden idag kan det lätt undvikas.

Favorit material till vintern

Flanell

Ursprungligen tillverkad av ull, flannel är nu vanligtvis tillverkad av bomull eller polyester. Det är supermjukt och lätt vilket gör det enkelt att arbeta med. Flannel skapas genom att använda en process som kallas napping vilket innebär att ändarna av tygfibrerna är upphöjda och ger en fluffig yta. Flanell är ett bra material att använda för halsdukar, sängkläder, kläder och allt däremellan.

Favorit material till vintern

Fleece

Fleece skapades för att efterlikna ullens egenskaper vilket innebär att den har många av samma egenskaper utan vikt. Fleece är varmt, fuktavstötande, kommer i olika vikter och är väldigt mjuk mot huden. Den kan användas som foder i jackor och jeans, och används ofta för varma hattar och vantar. Fleece fransar inte upp sig vilket betyder att man inte behöver sy ett stopp. Fleece är definitivt en sömmerskors favorit eftersom tyget kan användas för ett brett utbud av projekt.

 Naturligtvis finns det många andra tyger som kan vara bra för vinter projekt. Jag ser definitivt fram emot att det kan dyka in i några mysiga vinter syprojekt i min inkorg. Vilka är dina tyger?

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!