Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-06-15

Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Muggmattor är fantastiska - de kan vara så stora eller små som du behöver, de kan vara enkla eller sofistikerade, färgglada eller svart vita: valet är helt upp till dig. Dessa söta underlägg är också ett bra projekt för att använda upp tyg skrot som du har kvar. Och när du är färdig kan du njuta av en välförtjänt kopp eller kaffe eller te - serverat på ditt nytillverkade muggmatta! Vi har här en gratis handledning om hur du syr en muggmatta- den färdiga produkten är 12 x 21 cm.

Dessa söta muggmattor fungerar som ett skydd för varma och kalla drycker. Om något droppar eller om spiller lite, är muggmattan där för att skydda dina ytor och kan fungera som en barriär för varma drycker också. Så glöm ringar som finns kvar på dina ytor! Muggmattor kan enkelt tvättas.

Att göra en muggmatta själv är superlätt så det är ett bra projekt för nybörjare. I denna självstudie för muggmatta hittar du steg-för-steg-instruktioner med bilder för att sy din helt egen. Du behöver bara två tygstycken och det du använder för att smycka din muggmatta är helt upp till dig. Designen är helt upp till dig. Vi tycker om idén att ha en cirkel av tyg för att placera din mugg, och med texten "men först kaffe" och naturligtvis en personlig vävd etikett är ett måste! Om vänner och familj är vanliga besökare kan du sy en till varje person genom att lägga till ett namn till varje muggmatta. Så de kan också användas som placeringskort.

Dessa söta muggmattor erbjuder ett trevligt alternativ till standard tabletter och kan tillverkas snabbt och enkelt med lite tygskrot.

Du kommer behöva:

  • En blandning av tyger du väljer
  • Stoppning - vi använde en tunn stoppning, men du kan också använda en stryka på produkt tex Vlieseline H640.
  • Matchande tråd
  • Vävda etiketter från Wunderlabel

Låt oss börja!

Klipp först tyget. Det finns så många designidéer för mattor - vibeslutade att gå med en enkel randig design. Klipp 6 remsor av tyg 16,5 x 5-7 cm. Du behöver ungefär 6 remsor totalt. Det trevliga med denna design är att den inte behöver vara exakt. Du kan bestämma hur långa och breda remsorna är. Muggmatten kommer att skapas senare.

Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Sätt ihop och sy framsida. Lägg ut tygremsorna sida vid sida för att se vilken ordning du gillar bäst. Sy remsorna i par genom att sy dem ihop längs en långsidan med en sömsmån på ca 0,75 cm. Sy sedan ihop paren tills alla remsor har sytts ihop.


Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Detta är steget där du fäster din egen personliga etikett på framsidan av ditt muggmatta. Det kan se ut så här:

Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Nu ska du klippa det bakre tyget tillsammans med stoppning. Båda delarna ska ha samma storlek som den främre sidan du just skapade. Vår framsida har måtten 16,5 x 22,5 cm. Placera baksida och framsida tillsammans. Placera stoppning ovanpå framsida. Fäst eller nåla samman allt. Se nedan:

Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Sy runt om av ditt muggmatta med ca 0,75 cm sömsmån och lämna en öppning på cirka 7 cm på ena sidan för att kunna vrida den på rätt sida. Klipp tyget runt varje hörn så att mugg mattan kommer att ligga fint när det är klart.


Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Vrid nu så allt kommer på rätt sida med hjälp av den lilla öppningen du skapade. Se till att trycka hörnen utåt sen kan du trycka in tyget vid öppningen.


Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Sy längs hela kanten av muggmatta för att stänga upp runt öppningen. Du kan öka sömsmånen lite för att ge den en finare utseende. Vi valde sy längs sidorna för att framhäva designen.


Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta


Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Din muggmatta är klar! Om du gillade det här projektet, dela ditt färdiga projekt med oss på Instagram. Vi skulle gärna se hur det visade sig!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Återanvändbara mat lock - Tutorial

Väska för pajer - DIY

Tillverka en snygg vinpåse

Sy instruktioner: Äggvärmar mössor

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.

Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!