Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-06-21

Gratis instruktioner: DIY Vikbar shoppingkasse

Gratis instruktioner: DIY Vikbar shoppingkasse

Du vet  den där känslan: Du har en varukorg full av matvaror och får bara kolla till
inser att du inte tog med en shoppingkassen. Då måste du välja mellan att försöka bära dina saker hem och hoppas att du tappar något och visst man kan köpa en påse, men det svider lite i plånbok och för miljön.
För att undvika detta besvär kommer vi att visa dig hur du syr vikbar shoppingkasse. Den här praktiska shoppingkassen viks upp så liten att den kan förvaras i din handväska. Den hopfällbara shoppingkassen har måtten 38 x 35 cm (ihopvikt).

Ha kul att sy!


Du behöver följande för din DIY vikbara shoppingkasse:

  • ½ m tyg - du kan använda två olika för att göra väskan mer färgstark och rolig
  •  Ett snäppfäste
  • Matchande tråd
  • Del av insidan för att förstärka tyget
  • En namnlapp med din egen design


Du behöver några tyg rektanglar för den vikbara kassen.


Klipp tyget på följande sätt:

  • Två 6 x 60 cm rektanglar för handtagen
  • En 6 x 13 cm rektangel för “stängnings fliken”

Du kan göra påsen i två färger genom att klippa två 38 x 33 cm rektanglar från ett tyg och två 38 x 11 cm rektanglar från ditt andra tyg. Om du vill ha en
enfärgad väska, helt enkelt klipper du alla fyra rektanglarna från samma tyg.

DIY Vikbar shoppingkasse

Gör först handtagen. Vik ett tygstycke på längden på mitten (räta mot räta) och sy ihop den långa sidan med en sömsmån på 0,5 cm. Vänd den
stryk den och sy de långa sidorna nära kanten. Gör samma sak med det andra handtaget.

DIY Vikbar shoppingkasse

Förstärka fliken med en bit mellanlägg, till exempel Vlieseline H250 eller S320. Vik sedan ihop de högra sidorna så att den mäter 13 x 3 cm. Sy det långa sida och en kortsida tillsammans med en sömsmån på 0,5 cm, förkorta sömmen i hörnen och vrid fästfliken inifrån och ut. Stryk fliken och sy den igen till kanten.


DIY Vikbar shoppingkasse


Du är nu redo att sy påsens två sidor. På baksidan är det bara att sy toppen och botten tillsammans (höger sida tillsammans) med en 0,5 cm sömsmån. För sy först fliken på mitten av understycket: Sy över den några gånger för att se till att sömmen håller bra. Sy sedan ihop de övre och nedre delarna som du gjorde för ryggen. Du kan sticka sömmarna mellan de övre och nedre delarna.


DIY Vikbar shoppingkasse


Sy ihop de två sidorna (höger sida ihop) med en sömsmån på 0,75 cm - glöm inte att lämna toppen öppen! Du kan sy sömmen två gånger för att göra se till att det håller bra när shoppingväskan är full. Trimma sömmen till hörn. Avsluta fållen med en sicksack eller overlocksöm.

DIY Vikbar shoppingkasse

DIY Vikbar shoppingkasse


Sy sedan kanten längst upp - vik tyget på baksidan med 1 cm och stryk Det. Vik sedan den igen med 1 cm på baksidan och stryk den så att den råa kanten är dold. Sy i fållen nära kanten.

DIY Vikbar shoppingkasse


DIY Vikbar shoppingkasse


Sy sedan handtagen 10 cm från sidosömmarna. Vik över 3-4 cm av tyg och stift på plats med clips eller stift. Sy sedan handtagen på med en diagonal korsa (se bild). Se till att handtagen inte är vridna.


DIY Vikbar shoppingkasse


DIY Vikbar shoppingkasse


Det är nu dags att fästa snäppfästet. En hälft är fäst vid mitten av fliken längst ner och den andra är fäst på samma sida mellan handtagen vid toppen. Använd en annan bit gränssnittsväv för att förstärka detta område först. När du viker upp fliken, de två delarna som passar ihop ska båda vara vända uppåt (se bild).

DIY Vikbar shoppingkasse


Nu är allt du behöver göra att vrida på rätt sida och stryka den. Din nya DIY vikbara shoppingkasse är klar! Du kan vika den genom att vika den i längsled i tre och vik den sedan på bredden. Om du stryker påsen medan den är vikt blir den lättare att fälla ihop nästa gång på grund av vecken.

DIY Vikbar shoppingkasse


Sy fast din personliga namnlapp.


DIY Vikbar shoppingkasse


Vi hoppas att du gillade den här handledningen!

<style type="text/css"><!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--></style>Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Tillverka en snygg vinpåse

Väska för pajer - DIY

Handledning för dragsko påse

Sewing Tutorial: DIY Sätesförvaring

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!