Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-01-14

Gratis instruktioner: Sy ett sticknåls fodral

Gratis instruktioner: Sy ett sticknåls fodral

Har du en känsla att  du vill göra något kreativt, inspiration är sådär och du hittar inget att göra, problemet löst med vår enkla instruktioner för ett sticknål fodral: den passar nålar upp till 35 cm långa och när du är klar med ditt projekt kan du lägga allt snyggt och du kan rulla upp stickorna. Om stickning inte är din grej kan du också använda påsen för att förvara dina penslar eller pennor. Välj lite fint tyg och låt oss komma igång!

Du kommer behöva

  • Tyg - ½ m vardera av yttertyget och foder
  • Insidan - vi använde Vlieseline H640 men du kan bara använda en liknande insida, eller inget om tygerna du använder är lite styvare
  • Sytråd
  • Satinband - 1 m
  • Personliga etiketter

Instruktioner - Sy ett sticknåls fodral

Klipp först dina tyger i storlek: du kommer att behöva två yttertyg och en bit foderväv, som vardera mäter 52 x 55 cm. Stryk på baksidan av fodret enligt tillverkarens instruktioner.

sticknåls fodral

Vik och stryk ett yttre tyg i längdriktningen, med avigsidorna så att det mäter 26 x 55 cm. Nåla ihop den vikta kanten - det här är dina fack för din stickning.

sticknåls fodral

Placera det vikta tyget under klädseln och fäst det på plats. Markera sedan de enskilda facken med krita (eller stift om krita är svår att se på tyget). Avståndet beror på dina stickor - vi sydde fack med 3 cm mellanrum och vissa med 4 cm mellanrum, men du kan också göra dem större (till exempel för runda stickor).

sticknåls fodral

Sy sedan facken. Börja alltid på toppen och glöm inte att låsa dina sömmar. Du kan också använda en smal sicksack stygn under de första 5 mm så att facken inte öppnas senare. Det finns ingen anledning att låsa stygnen längst ner eftersom söm ändarna kommer att döljas i söm tillägget senare.

sticknåls fodral

Klipp två bitar av 45 cm band eller snöre och sy dem på plats, sy ändarna ca 10 cm under kanten på dina fack på en av de korta ändarna på fodret, med ändarna på bandet  vänd utåt.

sticknåls fodral

Placera biten av yttertyget på höger sida på foder väven och sy ihop de två lagren med en sömsmån på 1 cm. Lämna en sväng öppning på 8-10 cm mitt på en av kortsidorna. Lås stygnen före och efter sväng öppningen. Trimma sömmen i hörnen och vrid påsen inifrån och ut genom öppningen. Stryk allt och se till att sömsmånen vid sväng öppningen är vänd inåt.

sticknåls fodral

Sy ihop väskan hela vägen (stäng sväng öppningen).  Stryk ner de översta 10 cm: detta kommer att bilda ett slags "täcklock" för din stickor.

sticknåls fodral

Du är nu redo att sy fast din personliga etikett från Wunderlabel.

sticknåls fodral

Nu kan du fylla fordalet och stänga den - vik upp den nedåt, rulla påsen och binda bandet med en rosett. Klart!
sticknåls fodral

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Dragsko påse handledning

Sy en enkel fodrad necessär

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!