Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-08-18

Handledning för dragsko påse

Handledning för dragsko påse

Dragskos påsar är bra för skolan, gymmet och dagsturer och kan snyggt förvaras när de inte används. Oavsett vilken stil du väljer att gå för så är de verkligt praktiska! Dessa väskor kallas i allmän mun för drawstring bags. Det enkla mönstret kan användas med ett tyg efter ditt val. Varför inte använda ett par  gamla jeans? Eller använd klar vinyl för att göra en vattentät väska för de varma sommardagarna vid poolen eller simundervisning.

Så kolla in vårt dragsko-mönster: gratis och otroligt enkelt. Låt oss nu sy!

Handledning för dragsko påse: Material

Handledning för bagen: steg för steg

Det första steget i denna tutorial för din bag är att klippa bitarna. Du behöver två rektanglar på 37 x 45 cm för fodret och två remsor på 8 x 35 cm för dragbanden. Du kan använda det yttre tyget för detta, utom om det är mycket tjockt (duk, denim eller liknande), i vilket fall väskan kan vara svår att stänga senare. Du kan använda antingen ditt foder eller ett tredje kontrasterande tyg istället.

Handledning för dragsko påse

Klipp också två 37 x 45 cm bitar från ditt yttre tyg och ett 10 x 16 cm stycke för drag flikarna. Om du vill kan du också sy på utsidan av påsen med olika tyger. Vi återanvände ett gammalt jeanspar i botten och förstärkte toppen med fleece, sydde de två delarna tillsammans och fogade sömmen. Det är viktigt att de färdiga bitarna för utsidan hamnar 37 x 45 cm - glöm inte att lägga till ett sömsmån!

Handledning för dragsko påse

Nästa är tunneln för snöret. Sy de korta ändarna genom att fälla dem två gånger 1 cm åt vänster, stryk vecken och sy över dem med en kort kant. Vik sedan remsorna på fel sida till fel sida i längden i halva och stryk vecken platt. Fäst allt på långsidan med en liten hållare och placera en bit centrerad på höger sida av varje yttre tygbit. Fäst allt tillsammans igen med en liten sömsmån.

Handledning för dragsko påse

Nu till flikarna för dragbandet: Vik tyget i till hälften på fel sida till fel sida i längdriktningen och stryk vecket. Lossa fliken, vik båda råa kanterna mot mittlinjen och stryk allt igen. Vik sedan fliken igen i mitten så att de råa kanterna är på insidan, stryk allt platt och sy tillsammans längs de långa kanterna. Klipp den i två så att du har två bitar om 8 x 2,5 cm vardera. Vik dem i två och placera dem på långsidan av en bit yttersida 8 cm ovanför hörnen. Sy på den med en liten sömsmån.

Handledning för dragsko påse

Sy ihop yttre påsen höger till höger sida - med undantag för sidorna med tunneln. Använd en sömsmån på 1 cm och förkorta utsläppet i hörnen efteråt, så att de kan formas snyggt när väskan är klar.

Handledning för dragsko påse

Stäng sedan påsen på höger sida. Återigen använder du en sömsmån på 1 cm och lämna en öppning på cirka 10 cm på den korta undersidan. Lås dina sömmar före och efter öppningen.

Handledning för dragsko påse

Placera den yttre påsen i “fodrings påsen” så att de högra sidan vetter mot varandra och sidosömmarna möts. Fäst allt tillsammans med stift eller nålar - dragbandet måste peka bort från den råa kanten. Sy ihop det hela med en sömsmån på 1 cm och förkorta sömmarna efteråt, särskilt vid sidosömmarna.
 
Handledning för dragsko påse

Dra påsen genom öppningen och bilda hörnen fint med ett spetsigt föremål. Tryck sömmarna inåt vid öppningen och stäng den, antingen för hand med en stygn söm eller tätt med symaskinen. Vik fodret inåt och stryk igen. Sy den övre kanten under dragbanden.

Handledning för dragsko påse

Handledning för dragsko påse

Nästa steg är att dra igenom snöret: Du behöver 1,8 m snöre för varje sida, trä igenom snöret så att den kommer ut genom det andra hålet. Upprepa allt på andra sidan och knyt ihop ändarna på snöret. Använd en säkerhetsnål för att leda snöret genom tunneln.

Handledning för dragsko påse

Slutligen, bifoga en fin läderetikett (om du har sytt en badväska kan du använda en vävd etikett med text och symbol eller en tryckt etikett, eftersom det är bäst att inte få våra läder etiketter blöta). Och det är slutet på vår tutorials för dragsko påse!

Handledning för dragsko påse

Vi hoppas att du gillade den här gratis handledning för mönster och vi skulle gärna se dina skapelser på sociala medier. Hitta fler tutorials och handledningar på vår blogg.

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Lunchväska - Gratis instruktioner 

Gratis instruktioner: DIY Vikbar shoppingkasse

Handledning: Pennfack - DIY

Sy instruktioner: Leksakssäck

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!