Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-07-24

Handledning: Pennfack - DIY

Handledning: Pennfack - DIY

Perfekt för skolan, universitetet eller kontoret: Ett pennfack är det perfekta sättet att förvara dina pennor, kontorsmaterial och till och med smink. Det tar inte mycket plats och hindrar små föremål att försvinna i handväskan eller ryggsäcken. Och detta rektangulära pennfodral är superlätt att göra med Wunderlabels pennfacks mönster!

Låt oss visa dig hur du gör ditt egna pennfack på bara några steg med. Anpassa tyget och materialen för en elegant, glamorös, söt eller lekfull design. Lägg till en matchande etikett för att smycka ditt pennfack och ge det en professionell finish. Detta kan även göra den till en perfekt present när någon börjar skolan.

Vårt färdiga pennfack har måtten 26 x 8,5 x 5 cm.
 
Låt oss börja!

Material:

Du behöver följande för ditt pennfacks projket:
 

  • Mönstrat tyg för utsidan av pennfodralet och fodret
  • En 33 cm dragkedja
  • Insidan - vi använde Decovil Light, men du kan använda annat
  • Tråd i en matchande färg
  • En personlig läderetikett

Handledning: Pennfack - DIY

Klipp ditt tyg - du behöver två bitar av varje tyg för att sy din rektangulära pennfack, båda som mäter 33 x 15 cm. Vi använder det blå tyget för utsidan av vårt pennfodral och det vita tyget för fodret. Du måste också klippa två rektanglar samma storlek från som insidan.

Handledning: Pennfack - DIY

Stryka bitarna så att det blir platta och fina även det tyget som du använder för utsidan av ditt pennfodral. Följ tillverkarens instruktioner för stryk tid och temperatur. Sy de öppna ändarna på dragkedjan tillsammans med en sicksack stygn för att hindra dem att röra sig.

Handledning: Pennfack - DIY

Placera blixtlåsets högra sida uppåt på ett fodertyg, även höger sida upp. Placera ett stycke yttre tyg till höger nedåt ovanpå detta, kläm in dragkedjan i mellan de två tygstyckena. Rada upp kanterna och nåla ihop.

Handledning: Pennfack - DIY

Med hjälp av en pressarfoten på din symaskin, sy fast blixtlåset med tyget tillsammans. Använd en sömsmån på 0,75 cm - du måste stoppa delvis med nålen i tyget för att vrida blixtlåset dra förbi pressarfoten.

Handledning: Pennfack - DIY

Tryck båda tygstyckena bort från dragkedjan och toppsömmen nära sömmen. Återigen måste du förmodligen stoppa en del för att flytta dragkedjan till andra änden av dragkedjan.

Handledning: Pennfack - DIY

Upprepa processen med de andra två tygstyckena på andra sidan av dragkedjan.

Handledning: Pennfack - DIY

Rada upp de långa råa kanterna på alla fyra tygstycken med yttersidan på höger sida tillsammans. Sy ihop med en sömsmån på 1 cm. Avsluta kanten på sömmen med några extra stygn för att de inte skall fransa upp sig.

Handledning: Pennfack - DIY

Platta ut påsen så att båda ändarna på dragkedjan är direkt över sömmen med fodret tyg utåt. Öppna dragkedjan halvvägs - det är viktigt, annars kommer du inte att kunna vända pennfodralet rätt väg när du är klar! Sy tvärs över båda ändarna med en sömsmån på 1 cm. Återigen, avsluta sömmen med några extra stygn.

Handledning: Pennfack - DIY

Platta ut den ena änden av påsen. Dra ett streck tvärs över hörnet, vinkelrätt mot ändssömmen. Din linje bör vara 5 cm lång, med den centrala sömmen mitt i linjen. Upprepa för det andra hörnet och sy längs båda linjerna. Avsluta sömmarna som tidigare och klipp av den extra triangeln av tyg.

Handledning: Pennfack - DIY

Upprepa processen för att låsa den andra änden av påsen och vrid sedan påsen åt höger.

Och sist men inte minst, fäst en vacker läderetikett som en fin touch. Du har nu slutfört ett DIY-projektet!

Handledning: Pennfack - DIY

Vi hoppas att du tyckte om vår handledning för sömnad av ett  pennfack! Visa oss din skapelse på Instagram med #wunderlabel. Vi ser fram emot att se hur du gjorde det!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Bokomslag i tyg, enkel guide!

Instruktioner för att sy en sminkväska med dragkedja

Handledning för dragsko påse

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!