Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2022-05-30

Starta ett företag

Har jag vad som krävs för att starta ett företag?

Om du är en gör-det-själv-älskare kanske du funderar på att starta ett eget företag och förvandla din hobby till en inkomstkälla. Kanske har du redan en affärsidé och vet vilka produkter du kan erbjuda och hur du kommer att marknadsföra dem. Men den avgörande frågan att ställa sig är: "Har jag vad som krävs för att starta ett företag?". Vi kan hjälpa dig att svara på frågan genom att avgöra om du har de kunskaper och egenskaper som behövs.

Förutsättningar som företagare

För att din affärsplan ska lyckas på lång sikt behöver du affärside. Det betyder:

- Sätta mål
- Att fatta tydliga beslut
- Att kunna förutse konsekvenserna
- Planerar strategiskt
- Reagera på förändringar på marknaden
- Lösa problem
- Ta risker
- Tar ansvar

Är du beredd att ta på dig alla dessa uppgifter? Har du affärsmannaskap? Om idén att driva ditt eget företag tilltalar dig kommer du sannolikt att svara ja på allt ovanstående. Men du måste vara medveten om exakt vad det handlar om.

Klarar du de fysiska kraven för egenföretagande?
Att vara egenföretagare innebär att göra det mesta av jobbet själv och jobba hela tiden. Speciellt under de första åren kommer du att göra mycket mer än den genomsnittliga 40-timmarsveckan, arbeta kvällar, helger och över helgdagar utan någon ordentlig paus.

Kan du ta kritik och inte låta den få dig ner?
Kritik måste ses som en möjlighet att förbättra och inte en anledning att ge upp Framgången kommer ofta inte direkt varför tålamod är en viktig egenskap att ha som företagare.

Känner du till dina personliga gränser och din prestationsförmåga?
Som entreprenör behöver du investera mycket tid och ansträngning samtidigt som du får en bra balans mellan arbete och privatliv.

Yrkeskrav som företagare

Du måste fråga dig själv om du har professionell kompetens inom något särskilt område som hjälper dig att bygga och driva ett företag.

Vad har du för affärs- och försäljningsförmåga?
Det handlar om goda kommunikationsförmåga, en affinitet för siffror, en vilja att lära och organisatoriska färdigheter.

Kommer din tidigare arbetslivserfarenhet att hjälpa dig med ditt företag?
Om du har någon erfarenhet inom ett relaterat område kommer du att dra nytta av att redan känna till fallgroparna i det specifika området och hjälpa dig att undvika dem. 

Är du bekant med marknadsföring och försäljning?
Oavsett hur bra din produkt är, är det inte troligt att den blir en framgång utan marknadsföring. Att utveckla en korrekt marknadsföringsstrategi är avgörande för ditt företags framgång.

Ekonomiska utmaningar som entreprenör

Det finns vissa initiala kostnader inblandade i att starta ett företag, så det är ingen dålig idé att ha några besparingar. Helst bör du ha tillräckligt mycket avsatt för att betala dina levnadskostnader under de första månaderna. Du kommer också att behöva en reservplan om du räknar fel på kostnaderna och behöver mer pengar än förväntat för att hålla verksamheten igång.

Gör ett test för att ta reda på om du har vad som krävs för att bygga och driva ditt eget företag: En snabb sökning på nätet ger dig många alternativ.
 

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!