Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Joacim kvar 2018-02-22

Helt galen i skotskrutigt!

Helt galen i skotskrutigt!

Plaid är inne just nu. Från heminredning till mysiga rutiga flanellskjortor, är plaid en term som vi ser mer och mer i design. Det finns en skillnad mellan de mönster du ser och förvånansvärt finns det många skillnader och historier. Idag kommer vi att fokusera på skillnaden mellan plaid och gingham.

Helt galen i skotskrutigt!

Plaid

I allmänhet kan plaid vara en blandning av vilken som helst färg i vilken kombination som helst. Den kan ses i dämpad form inklusive nyanser av samma färg eller blandad på djärvt och grafiskt sätt med ljusa och mörka färger. Det kan också innehålla många olika stora ränder som löper horisontellt och vertikalt. Det finns massor av underkategorier av pläd som är rik på historia och tradition, såsom Tartan, Madras och Tattersall. Plaid används ofta vid tillverkning av traditionella regionala kläder som tartan som används för skotska kiltar.

Helt galen i skotskrutigt!

Gingham

Gingham å andra sidan består alltid av endast vit och en annan färg. Remsorna som löper horisontellt och vertikalt har samma bredd. Gingham används ofta i mer vardagliga applikationer men det används också i traditionella kläder som en tysk Dirndl. Tidigare var det vanligt att göra kläder till arbetarklassen i både USA och Europa. Traditionellt var gingham tillverkad med 100% bomull eller linne, men det finns nu i andra blandningar och används i en mängd olika applikationer, allt från kläder till heminredning och allt däremellan.

Helt galen i skotskrutigt!

Oavsett vad, du kan inte förneka att plaid är här för att stanna!, eller:)

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!