Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-06-15

Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Efter veckors letande har du äntligen hittat den perfekta presenten för den kommande födelsedagen eller bröllopet. Allt som saknas nu är en inslagning som kommer att imponera och sticka ut från mängden.
Varför inslagning är så viktigt, bör vara uppenbart: Det är det allra första som mottagaren ser! Så vi har sammanställt en lista med 10 vackra, originella och hållbara idéer för presentinslagning. Det finns något för varje smak, från elegant till knäppa.
Ta din sax, lite band och självhäftande tejp och låt oss bli inslagna :)

1. Gåvor för män med en liten skillnad


Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Denna presentinslagning är perfekt för att få ett leende på män. Eftersom du vet hur det är: Du har massor av idéer men de flesta är bara för lekfulla eller feminina för pappan, farfar eller din partner.
Allt du behöver för denna kreativa skjort förpackning är lite presentpapper och 3 knappar på framsidan. En hangtag är det perfekta tillskottet. Normalt hittar du en hangtag på en skjorta som visar priset eller storleken. Istället kan du lägga till en bild av dig själv med pappa, farfar eller din partner eller ett kärleksfullt meddelande.
Se den här videon för att ta reda på hur du utformar dina egna hangtags:
 

<iframe src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/4ihziWk0Tcg" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%" allowfullscreen width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

2. Söt ugn för dina goda presenter

Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Muffins och andra godsaker är ett nöje att ge och ta emot. Dela din bak taleng med de du älskar! Vi har en supersöt idé för inpackning av muffins, muffins och så vidare: Gör helt enkelt en liten ugnsformad låda och försegla den med ett Wunderlabel-klistermärke eller Wunderlabel-band. Anpassa klistermärkena och bandet med ett litet meddelande som "Enjoy!" eller "Grattis på födelsedagen!".

Du kan ladda ner och skriva ut mallen för rutan nedan. Limma mallen på en kartong eller tryck den direkt på kartongen. Klipp sedan ut mallen och lim den röda klaffen på den röda kanten, måla lådan med kokplattor, knoppar etc. och fäll den sedan ihop. Nu behöver vi bara fylla din låda och försegla den med ett Wunderlabel-klistermärke.

Ladda ner PDF


3. Virkad presentväska


Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

En virkad ärm ger inte bara din present en intressant look, den är också stark och robust. Experimentera med olika färger och mönster och skräddarsy den virkade lindningen till mottagaren. Tunisisk virkning är bara ett exempel på de många fantastiska effekterna du kan välja på.
För att anpassa ärmen till din present, koppla bara en elegant läderetikett. Designa dina etiketter online med en text du väljer, till exempel "Gjord med kärlek".
Och ännu bättre, när gåvan har getts kan den användas som en påse för dina glasögon eller mobiltelefon. Det är i princip två gåvor i en och verkligen hållbar och återanvändbar förpackning!

Så här görs: Virka en stor fyrkant som kommer att vikas och sys ihop på två sidor. Lämna en öppning längst upp. Du kan fästa en snäppfäste eller dra en sladd genom toppen för att stänga påsen. Detta projekt är perfekt för nybörjare.


4. Säg det med blommor


Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Kraftpapper kan också se vackert ut! Allt du behöver för detta vackra och naturliga utseende är ett presentsnöre, ett kraftpapper och några prästkragar eller vad du har i trädgården.
Denna inpackning är så enkel och garanterar att du får ett leende till mottagarens ansikte.
För att avrunda allt, lägg till ett personligt Wunderlabel-klistermärke med en text som "Ha den äran". Våra klistermärken kan designas med en text och symbol du väljer, eller till och med med ditt egna konstverk.
Ta reda på hur du utformar de perfekta klistermärkena för dig i denna blogginlägg.

5. Pillow Box


Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Den här söta lilla lådan kallas en kuddlåda och är perfekt för små gåvor som smycken, godis, kuponger eller pengar. Dess speciella form ger din present en elegant look, som kan avrundas med en matchande hangtag med ett lite meddelande.

Tips: Dessa lådor kan tillverkas i valfri storlek och är därför lämpliga för alla ändamål och tillfällen. De är särskilt trevliga för små tackgåvor, till exempel vid dop.

Kolla in vår blogg för enkla instruktioner om hur du gör dessa rutor och vilka material du behöver.
 

6. Furoshiki

Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Inpackningspapper är inte exakt miljövänligt, eftersom det vanligtvis hamnar i papperskorgen direkt efter att presenten har öppnats. I Japan, å andra sidan, har det länge varit en tradition att paketera presenter i tyg. Denna konst kallas Furoshiki: Omslaget kan antingen vara en del av gåvan, som en handgjord halsduk, eller det kan vara ett vackert tygstycke som mottagaren kan återanvända. Födelsedag och bröllopspresent öppnas inte alltid omedelbart. För att hjälpa mottagarna att identifiera vilken present som kommer från vem efter festen, använd en stryk-etikett med ditt namn och ett meddelande. Det fantastiska med stryknings etiketter är att de är snabba och enkla att applicera!

Så här görs:
Sprid tygstycket på ett bord och placera din present i mitten. Vik först ett hörn över, sedan motsatt hörn. Dra de återstående två hörnen upp över mitten och knyt en knut. Du kan också använda personligt presentband för att binda upp din present och förmedla ett sött meddelande på samma gång.

7. Fabric Gift Bag


Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Det är vanligt att ta med en flaska vin till en middag eller födelsedag. Vi bär ofta dessa i färgglada pappers flaskpåsar, som kan hittas överallt, men är tyvärr inte särskilt hållbara och återanvänds inte så ofta: Dessa väskor hamnar ofta i papperskorgen efter festen, i bästa fall används de en gång till innan de faller sönder.

För en tid sedan publicerade Wunderlabel en DIY som visar dig hur du kan sy en enkel tyg gåva som kan återanvändas om och om igen. Tänk på detta: Den här väskan kommer att gåva igen av mottagaren och kommer att gå på en rolig liten resa innan han kanske till och med hamnar där den började. Varför inte fästa din egen vävda etikett med texten "Ge mig till en vän" eller "Jag är hållbar"? Ta lite tyg och börja sy din egen bärväska för vinflaskor direkt!

8.Pappers Broderi

Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Alla har kartonger som ligger hemma. Men eftersom de inte är så attraktiva slutar vi oftast med att köpa vackra presentförpackningar eller påsar för att förpacka små föremål. Här är en miljövänlig idé som sparar pengar genom att återanvända kartongerna: Ta lite brodertråd och brodera gamla lådor med en härlig blombukett. Bind ett presentband runt lådan och din vackra, hållbara och verkligt unika presentinslagning är komplett!


9. Virkade presentkorgar

Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Virkade korgar är väldigt mångsidiga: mottagaren kan senare använda korgen som förvaring för toalettartiklar, gästhanddukar eller för gosiga leksaker i barnrummet. Vilka presenter kan du använda dem till? Oavsett om det är ett “vårdpaket” för en kommande tentamen eller en adventskalender eller till och med hemmagjorda delikatess, kommer varje liten present att se bra ut i den här korgen.

Så här gör du: Virka en korg med tjock bomull med halva dubbla sömmar så att korgen blir stabil. Du kan också stärka korgens botten med lite kartong för att göra presenten bättre. En vävd etikett med text och en symbol med ett fint meddelande eller mottagarens namn är uppenbarligen ett måste!


10. Paket utseende som presentförpackning


Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

En överrasknings paket i brevlådan ger alltid ett leende i ansiktet: det gör en fin förändring från räkningar, reklam och kontoutdrag. Därför trodde vi att det skulle vara en bra idé att förpacka dina presenter som en paket.

Allt du behöver är lite Kraftpapper och ett snöre. Rita ditt lite motiv som "Hantera med försiktighet" och frimärken på paketet. Och glöm inte ditt Wunderlabel-klistermärke! Vi valde en söt klistermärke med meddelandet "Expressleverans just för dig" för att matcha paketets tema.

Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Vilket är din favorit present? Med så många olika idéer är det svårt att bestämma, eller hur? Så varför inte prova dem alla?

I följande video kan du hitta en samling användbara tips & tricks om presentförpackning:

<iframe src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/kcrsVFYVa-4" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%" allowfullscreen width="640" height="360" frameborder="0"><br /></iframe>

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!