Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2022-04-25

Hur man ställer in filer

Hur man ställer in filer för uppladdning

Att ställa in din logga eller layout korrekt är nyckeln för en framgångsrik uppladdning. Vi har sammanställt en guide som hjälper dig genom processen.

Det här är en allmän guide för att förtydliga processen. Specifika uppladdnings parametrar och instruktioner finns för varje produkt i design-konfiguratorn under UPPLADDNING. Läs dessa specifika instruktioner innan du skapar din fil.

Filformaten som accepteras är PDF, JPG, TIFF och PNG. För tryckta föremål, ställ in färgläget på CYMK eller sRGB. Vi rekommenderar 300 dpi för bästa upplösning.

Produkter med din logga

Våra produkter med egen logga kräver en uppladdning som kommer att skapa den kompletta designen av ditt föremål. Om produkten du väljer har två sidor som till exempel en hangtag, måste 2 separata filer laddas upp, en för framsidan och en för baksidan.

Varje logga eller fil har 3 viktiga områden att tänka på: säkert tryckområde, klippkanten och utfalls området.

Säkert tryckområde: Detta är området där din design/logotyp visas upp. Alla viktiga logotyper konstverk och text måste vara inom det säkra området.

Klippkant: 1,5 mm tolerans bör börja från denna punkt in i utfallsområdet.
.
Utfall: Utfall, eller utfallande tryck, kallas det att placera en bild eller en tonplatta något utanför sidformatets kant för att sedan, efter att sidan tryckts, beskära arket till rätt sidformat, för att undvika att det blir en vit kant mellan bilden, eller tonplattan, och sidkanten.

Hur man ställer in filer

Din logotypdesign bör stanna inom det säkra området. Området utanför detta säkra område är för att bakgrunden till din logotyp ska hänga över utfallsområdet. Bakgrunden på din logotyp ska hänga över utfallet med ca 1,5 mm. Detta skapar en tolerans och säkerställer att din design inte skärs av under produktionen.

Sömsmån

För klädetiketter är det viktigt att tänka på hur och var du ska fästa din etikett. Vi rekommenderar att du lägger till ytterligare ca 4 mm till din design för att ta hänsyn till en sömsmån. Om du placerar din logotyp för nära kanten på etiketten utan att lägga till detta sömsmån kan det leda till att en del av din design sys in i en söm.

Produkter skapade med vår interaktiva design konfigurator

Wunderlabel-produkter som är designade med hjälp av den interaktiva konfiguratorn, såsom våra Hangtags med Text & Symbol, har många val när det kommer till att skapa en design. Här kan du lägga till din egen text, dekorera med symboler, skapa och lägga till en QR-kod och ladda upp din egen logga eller konstverk. Toleransen på 1,5 mm är inbyggd i förhandsgranskningen, så använd den som din guide när du flyttar runt dina val och redigerar din skapelse. Tänk på att föremål som placeras för nära kanten potentiellt kan skäras av på grund av denna tolerans. Klädetiketter har redan en sömsmån inbyggd i etiketternas layout.

Om du har frågor eller behöver mer vägledning när du ställer in din fil, kan vår dedikerade kundtjänst hjälpa dig!
 

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!