Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-05-12

Hur man stickar ett par babyskor

Hur man stickar ett par babyskor

Stickningssäsongen är igång och för att fira detta har vi en detaljerad handledning för dig om hur du stickar ett par babyskor. Om du vill ge bort babyskorna som en present, lägg bara till en av våra vackra vävda etiketter med din egen logga.

Hur man stickar ett par babyskor

Material för stickning av babyskor

Standardmått

30 stygn och 42 rader på foten: ca. 10 cm

Vår handledning om hur man stickar babyskor

Ben - manschett

Hur man stickar ett par babyskor

Lägg upp 40 maskor jämnt på benet på totalt 4 nålar (10 per nål) och sticka för att sluta av hålet. Benet är manschetten, som stickas i rundor med ett ribbmönster i ca 7 cm - alternerande två stickade och två stygn. Du sluta upp den när strumpan är klar.

Hålvarv

Sticka raden med öglorna i en omgång med garn över maskor och sen sticka två maskor ihop. Detta skapar små hål som vi senare kommer att behöva för att dra en virkad tråd genom.

På det sättet kan barnet inte dra av sig skon.

Överst på foten

För fotens övre del stickar du de 10 stygn på den första nålen och de första 3 stygn på den andra nålen. Sticka fotens övre del i rader efter (kabel) mönster 3 gånger genom att sticka de återstående 7 maskorna på 2: a nålen och de 7 stygnen på den tredje nålen (14 st).

Hur man stickar ett par babyskor

Sticka (kabel) mönstret 3 gånger

1: raden

Gör 1 kantmaska, sticka 2, avig 1, sticka 6, avig 1, sticka 2, gör 1 kantmaska

2:  raden

Arbeta i stickningen enligt deras mönster

3: raden

Samma som den första raden

4: raden

Arbeta i stickningen enligt deras mönster

5: e raden

Gör 1 kantmaska, sticka 2, avig 1, sätt 3 maskor på stickan, sticka 3, och stick sedan med nålstickan.

6: e raden

Arbeta i stickningen enligt deras mönster

Sidorna och sulorna

Hur man stickar ett par babyskor

Fortsätt sticka i omgångar. Det finns 14 stygn på den första nålen. Med den andra nålen tar du upp 10 stygn längs fotens kant och lägger 6 stygn från den tredje nålen (16 stygn) till den nålen. Lägg till de återstående 14 stygn och plocka upp 10 stygn från fotens överkant. Du bör ha totalt 60 stygn på nålen.

1: a nålen (14 stygn), 2: a nålen (16 stygn), 3: a nålen (14 stygn) och den fjärde nålen (16 stygn). Sticka nu 3 varv och se till att bara använda stickade maskor. Sedan arbetar du på avigsidan 5 gånger, sedan 5 rader med de stickade maskorna och slutligen 5 omgångar med avig stikcning. Nu har vi totalt 18 rader.

Därefter, i varje rad, släpp den första sömmen på den första och den tredje nålen på din stciknål, sticka nästa stygn och dra sedan den sömmen över den andra. Så minskar du en söm och stickar ihop de två sista maskorna. Fortsätt så här tills det bara finns två maskor kvar på första och tredje nålen. I varannan omgång, dra den första sömmen på den 2: a och den 4: a nålen på din sticksnål, sticka nästa stygn och dra sedan den över sömmen över den. Sticka två maskor i slutet av nålarna. Upprepa det här mönstret tre gånger tills du bara har 10 sömmar vardera kvar på 2: a och 4: e nålen.

Placera sömmarna från 1: a och 2: a nålen på en nål (12 stygn). Gör samma sak för den tredje och den fjärde nålen (12 stygn). Sy sedan sömmarna tillsammans för att skapa en söm för fotensulan. Sy upp trådarna.

Virka strängar

Som nämnts i ögla-raden behöver vi nu två strängar, som vi enkelt kan virka med 70-80 sömmar vardera. Med en säkerhetsnål drar du strängarna genom öglorna. Nu är dina babyskor nästan färdiga.

Vävda etiketter med egen logga och mått

Hur man stickar ett par babyskor

Allt du behöver nu för att avsluta dina perfekta babyskor är ett par etiketterna med din egen logga. Beställ helt enkelt dina vävda etiketter med en logga på Wunderlabel och sy dem på dina fina babyskor.

Ha kul!

För mer inspiration, kolla in vår kundintervju i vårt avsnitt “Kundintervju: Ihooked” för att ta reda hur det kan vara med ett nystartat strävande modeföretag.

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Sticka en babymössa - Gratis handledning

Hur man minskar maskorna: Sticka mössa

Hur man stickar en halsduk för nybörjare

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.

Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!