Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-02-12

Hur man stickar sockar

Hur man stickar sockar

Skulle du vill sticka ett par vanliga och enkla sockar? Då är Wunderlabel stället att hitta en beskrivning. Vi visar dig hur enkelt det är sticka ett par tunna sockar i steg för steg beskrivning. Strumpor stickas vanligtvis med 5 dubbelpinnar och stickas i en omgång. Stygnen kastas jämnt på fyra nålar. Den femte nålen är den du arbetar med. Du stickar i omgångar uppifrån och ner.

Hur man stickar sockar

Material för att sticka sockar: Woll Butt Aqua

  • 75 % ull, 25 % polyamide 100 g = ca. 420 m
  • 36 stygn / 44 rader = 10 cm (enligt tillverkare)
  • Stickad med 3 mm nål (bambu), detta uppgår till 36 maskor / 42 rader = 10 cm
  • 2 vävda namnlappar med din egen text och symbol från Wunderlabel

Stickning av strumpmanschetten

Lägg upp 64 maskor och dela jämnt på 4 nålar (16 maskor per nål) och stick i manschetten i önskad längd (17 cm).

Växla mellan manschetten och 2 stickade maskor i 25 varv (6 cm) för manschetten. Sticka sedan rundor i stickad mask. Fortsätt sedan med hälen.

Hur man stickar sockar

Längden på hälen

Överför sömmarna från 1: a och 4: e nålen på en annan nål och gör stickade maskor (32 maskor), vänd sedan och gör nästa maskor på väg tillbaka. Upprepa i 20 rader.

Hur man stickar sockar

Hur man stickar sockar

Dela upp hälstygnen i tre delar och minska raderna genom att arbeta i glattstrick. Sticka hela den första delen och den andra delen upp till sista stygn, 21 maskor. Skjut den sista stygn stickad, sticka följande stygn stickad och för den färdiga stygn över den sista stygn, och vänd sedan. Håll sedan upp den första stygn, vrid upp till den sista sömmen i den andra delen och vrid ihop den sista stygn med nästa stygn, vrid. Fortsätt sticka i detta mönster. När alla maskor har minskats, har du avslutat hälskyddet, stickat en sista raden på höger sida.

Hur man stickar sockar

Hur man stickar sockar

Plocka upp hälstygn

Dela sömmarna på hälkappen jämnt på två nålar, mitten är början på rundan och den bakre mitten. Därefter plockar du upp det önskade antalet sömmar från hälens längd, 16 stygn. Sticka maskorna på 2: a och 3: a nålarna igen, plocka upp 16 maskor från löpstängerna och sticka till den bakre mitten. I nästa omgång stickar du sömmarna som du just tog upp i föregående omgång genom att sticka igenom baköglan.

Blåsnedgång

Du har nått den starkaste delen av foten och har nu fler sömmar på 1: a och 4: e nålen än på 2: a och 3: a nålarna. Under de kommande omgången minskar du sömmarna igen genom att sticka en kil. För att göra detta, stickas ihop två maskor i slutet av 1: a nålen. I början av den 4: e nålen, minska 2 stygn genom att halka och passera över (dra 1 sticka stickat, sticka 1 stygn, sedan passera den avstickade sömmen över stickstickan). Sticka sedan 2 varv. Upprepa minskningen tills du har samma antal sömmar på alla nålar (16 stygn per nål). Fortsätt sedan med stickade maskor.

Hur man stickar sockar

Minska för att göra strumpans tå

Efter en fotlängd på ca. 17 cm, börja arbeta på tån. Vi kommer att minska en tå. Sticka maskorna på 1: a nålen upp till de 3 sista maskorna, stickade 2 maskor tillsammans, stickade 1 mask. Sticka 1 mask på 2: a nålen, minska 2 maskor genom att halka över och gå över, sticka de återstående maskorna på nålen. På den tredje nålen, gör samma minskning som på den första nålen, och på den fjärde nålen, gör samma minskning som på den andra nålen.

Efter 1: a minskningen, arbeta i sticka i 3 varv, efter den 2: a och 3: e omgången av minskningar, arbeta i stickade stygn i 2 varv vardera, efter den 4: e, 5: e och 6: e omgången av minskningar, arbeta i stickade stygn 1 runt var och en. Därefter gör du minskningar i varje omgång utan att minska omgångarna mellan dem tills det bara är 8 sömmar kvar. Sy sömmar med en dubbel tråd och sy upp tråd.

Hur man stickar sockar

Sy på dina vävda namnlappar

Slutligen, på toppen av manschetten, sy på dina vävda namnlappar med din personliga text som du designat själv och köpte genom Wunderlabel.

Dina nålar har just värmts upp, men inspiration till något nytt saknas? Låt dig bli inspirerad av vår  Customer Spotlight: Hootli artikel.

Hur man stickar dockar - Wunderlabel

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Hur man stickar en trekantssjal- Gratis instruktioner

Sticka en babymössa - Gratis handledning

Hur man minskar maskorna: Sticka mössa

Hur man stickar ett enkelt pannband / öronvärmare i mosstickning

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.

Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!