Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-07-29

Hur man syr en baby sovpåse

Hur man syr en baby sovpåse

Är du gravid eller har du en vän, syster eller kollega som håller på att få ett barn? Då måste ditt nästa projekt vara att sy en söt baby sovpåse för att välkomna den lilla!
Barnet hålls varmt, mysigt och säkert med tillräckligt med utrymme för att röra sig utan att kämpa med en filt. Sovsäcken kan anpassas efter din smak, behov och säsongen genom att välja olika tyger. Till exempel, med materialet muslin så blir baby sovsäcken luftig under varma sommarmånaderna.

Bebisar gillar att vara mysigt “inslagna” när de sover. En baby sovpåse är idealisk för detta! Det sägs ha en lugnande effekt på spädbarn eftersom det är trevligt och tunt men inte för hårt.

Och till skillnad från konventionella filtar finns det ingen risk för kvävning. Många mödrar använder också baby sovpåsen när de ammar för att förhindra att deras barn sparkar så mycket.

Använd vårt gratis sömnsäckmönster för baby sovpåsen för att göra en DIY-sovpåse snabbt och enkelt. Ett lyckligt barn betyder lyckliga föräldrar;)

Tips: Sätt fast en personlig namnlapp till din egengjorda sovpåse för att göra den unik.

Vår baby sovpåse är lämpligt för barn upp till 6 månader och har sovpåsen har måtten 45 x 34 cm

Låt oss börja!

Du behöver följande:

  • Ca. 40 x 90 cm tyg för utsidan - till exempel bomull för en lätt sommar sovpåse eller fleece för en varm sovpåse. Icke-stretchiga tyger är också fina, eftersom baby sovsäcken är ganska stor.
  • Ca. 40 x 90 cm material för insidan - samma som ovan.
  • Ca. 35 x 25 cm manschett tyg
  • En personlig vävd namnlapp från Wunderlabel

Hur man syr en baby Baby sovsäck

Först måste vi göra barnets sovsäcks mönster. Det ska se ut som en “teardrop” utan spetsen: Rita hälften av "droppen" på ett pappersark. Mönstret ska vara cirka 40 cm långt och 17,5 cm brett (vid den bredaste punkten).

Klipp sedan tygstyckena i sina storlekar. Du kan beräkna manschettens bredd på följande sätt: Mät upp mönstrets övre kant (i vårt fall 12 cm), multiplicera detta nummer med 2,8 (i vårt fall 33,6 cm). Klipp sedan en rektangel från midjebands tyget med denna bredd och en höjd på 20 cm. Klipp nu ut två bitar av vardera yttre och inre tyget: Vik ihop tyget och använd mönstret som du förberedde tidigare för att klippa ut den önskade formen.

Hur man syr en baby sovpåse

Hur man syr en baby sovpåse

Sy det yttre tyget med högersidor tillsammans med en sömsmån på 1 cm, så att den övre kanten lämnas öppen. Sy sedan in insidan på samma sätt, men med en sväng öppning på cirka 10 cm i botten i mitten. Om du har valt stretchiga tyger, använd en stretchnål och sy (sicksack eller 3-vägs raksöm). Om du inte kan du använda vanlig raksöm. Vänd slutligen den yttre påsen höger sida ut.

Hur man syr en baby sovpåse

Förbered manschetten - sy rektangeln med högra sidor ihop på kortsidan med en sömsmån på 0,5 cm och stryk sömmarna från varandra. Vik midjebandet på mitten med fel sidor ihop så att de öppna kanterna är ovanpå varandra. Dela linningen i fyra lika stora sektioner och markera dessa punkter med stift. Markera också mitten av den yttre påsens överkant och den inre väskans mitt (sidosömmarna är redan "markerade"!).

Hur man syr en baby sovpåse

Lägg manschetten över sovpåsen och fäst ihop allt på de fyra markerade ställena. Manschettens söm bör sammanfalla med en sidosöm på sovpåsen. Manschetten är mindre än sovsäcken - det här är normalt! Lägg nu hela saken i innerpåsen så att den högra sidan av sovpåsen så att de möter den högra sidan av innerpåsen. Fäst allt tillsammans på alla fyra markerade platser.

Hur man syr en baby sovpåse

Sy alla lager av tyg tillsammans hela vägen med en elastiska stygn (t.ex. sicksackstygn) och en sömsmån på ca 1 cm. Sträck bara manschett vävnaden, inte själva påsen. Om du är osäker kan du först säkra lagren med en lång rak söm, som lätt kan tas bort senare (se bild).

Hur man syr en baby sovpåse

Hur man syr en baby sovpåse

Vänd sovpåsens högra sida ut genom öppningen och stäng den, antingen nära kanten med symaskinen eller för hand med en osynlig söm. Lägg den inre påsen i den yttre påsen och din baby sovpåse är klar!

Hur man syr en baby sovpåse

Hur man syr en baby sovpåse

Sist men inte minst kan du fästa en fin namnlapp till din baby sovpåse. Våra etiketter är alla Oeko-Tex (produktklass I) certifierade: Detta innebär att de är fria från skadliga ämnen och är säkra att använda för babytillbehör. Så du behöver inte oroa dig för att använda dem för din handgjorda baby sovsäck!

Hur man syr en baby sovpåse

Vi hoppas att du gillade vår "Hur man syr en baby sovpåse" - handledning och skulle gärna se din DIY baby sovpåsen på Facebook eller Instagram med hashtagen #wunderlabel!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Sy instruktioner: Leksakssäck

Sewing Tutorial: DIY Sätesförvaring

Gör en krithållare

​​​​​​​

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!