Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-08-02

Lunchväska

Lunchväska - Gratis instruktioner 

Oavsett om det är den första skoldagen, mitten av läsåret eller till och med kontoret, på något sätt smakar även den tråkigaste smörgåsen i världen så mycket bättre när den kommer ut ur en vacker, färgglad lunchpåse som den här! Och bäst av allt, du kan sy den här praktiska personliga lunchväskan själv med vår handledning. Följ bara stegen nedan. Den färdiga lunchpåsen har måtten 31 x 16 cm.

Du behöver följande för din DIY lunchpåse:

  • Yttertyg, 75 x 30 cm
  • Inre tyg, 75 x 30 cm (du kan använda tygduk eller annat täckt tyg för att hålla påsen ren vid spill)
  • Innerfoder, 75 x 30 cm - vi använde Vlieseline G700, men du kan använda ett annat innerfoder
  • Kardborreband, 20 cm
  • Matchande tråd
  • Personliga stryk etiketter

Låt oss börja!

Om ditt tyg inte har rätt storlek kan du klippa ut två rektanglar som mäter 38 x 30 cm och sy ihop dem med en sömsmån på 0,75 cm. Din lunchpåse har en extra söm i botten, men det spelar ingen roll. Stryk innerfodret på vänster sida av yttertyget enligt tillverkarens instruktioner.


Lunchväska

Vik yttertyget i två, kortsidor ihop. Klipp ut två rektanglar på 5 x 6 cm i den råa kanten, en längst ner till vänster och den andra längst ner till höger. Upprepa med innertyget.

Lunchväska


Sy kardborre bandets två delar på yttertyget. Lägg ett stycke ovanpå de skurna kanterna och topp stygn nära kanten. Upprepa med den andra delen, endast i andra änden av tyget. Du kan tillfälligt fixa bitarna med dubbelsidig tejp innan du syr dem på plats om det hjälper.


Lunchväska

Sy sedan ihop sidorna på yttertyget till höger med en sömsmån på 0,75 cm. Därefter placerar du hörnen så att sidosömmarna är centrerade (se bild) och syr ihop dem med en sömsmån på 0,75 cm. Upprepa med innertyget, men lämna den här gången en “vridöppning” på cirka 10 cm. Glöm inte att låsa dina sömmar före och efter öppningen!


Lunchväska

Lägg nu ytterpåsen inuti innerpåsen, höger sida ihop. Kläm ihop öppningen överst och se till att sidosömmarna möts - sy sedan ihop allt med en sömsmån på 0,75 cm.


Lunchväska

Vrid hela stycket genom öppningen och stäng det antingen för hand med en stygnsöm eller sy nära kanten med symaskinen. Avsluta med toppstygn nära kanten.


Lunchväska

Du kan nu stryka på din stryketikett. 

Lunchväska


Sy sedan i sidorna för att ge din väska en fin form. Vik ihop sidorna (se bild) och se till att innertyget går hela vägen till hörnet. Klipp ihop det hela och sticka det med en 0,5 cm marginal. Avsluta sömmarna längst ner med några låsta stygn. Söm också botten på det här sättet - det är lite besvärligt i hörnen eftersom resten av tyget måste vara ur vägen, men med lite fiol fungerar det ganska bra. Upprepa nu hela processen på andra sidan av lunchpåsen. Allt som saknas nu är en utsökt lunch!


Lunchväska

Lunchväska

<style type="text/css"><!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--></style>Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Handledning: Pennfack - DIY

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!