Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2023-01-23

Melerad - förklaring

Melerad - vad är det och hur ser det ut

Vad betyder melerad?
Ordet "melerad" kommer från franskan: Mélange = Blandning eller blandning.
Ordet används för att beskriva färgen på tyget eller garnet. Det syftar på blandningen av olika färger som ger en skimrande, fläckig färgeffekt - den melerade optiken.

Hur uppnås den melerade effekten i tyg?

Ett högkvalitativt, flerfärgat melerat tyg skapas vanligtvis genom en speciell färgningsprocess som blandar olika färger och fibrer tillsammans. Denna process kallas meleradfärgning och kan användas för att skapa en mängd olika färger och texturer.

För att göra ett melerat garn väljs först önskade färger och fibrer och blandas. Denna blandning behandlas sedan i en speciell färgningsprocess där färgerna blandas ihop för att skapa en melerad optik. Resultatet är ett garn med ett "blandat" utseende, med olika färger och strukturer.

Exempel på melerade tyger: jersey, linne, jeans, stickade tyger.
Du kan känna igen melerade tyger eftersom de alltid har en grundfärg och några fibrer i en annan nyans.
Om till exempel de mörkgrå och vita fibrerna i ett ljusgrått jerseytyg dras igenom diskret, så anses detta vara en melerad effekt i tyget.

Kvaliteten på ett melerat tyg beror på flera faktorer, såsom kvaliteten på de fibrer och färgämnen som används, färgningsprocessen och tillverkarens förmåga att färga garnet jämnt. Ett melerat garn av hög kvalitet är vanligtvis fint, jämnt färgat och hållbart.

Melerade effekten

Textiletiketter med melerad optik

Vi strävar alltid efter att erbjuda dig så många designalternativ som möjligt så att du kan skapa en etikett som är helt individuell för dina behov. Det är därför vi har lagt till melerade färger i vårt utbud av vävda etiketter. Det är här två färger kombineras i en tråd för att skapa en melerad finish. Resultatet är supermjuka etiketter med ett lätt skimmer.

Vilka melerade färger erbjuder Wunderlabel?

Våra wunderlabels färger finns i 7 olika melerade färger: röd, mörkblå, gulgrön, grön, rosa, lila och grå. Du kan ta en närmare titt på färgerna i designverktyget för följande produkter:

Vävda namnlappar med Text & Symbol
Vävda namnlappar med glittrig text
Vävda etiketter med egen logga
​​​​​​​Vävda tvättrådsetiketter

De lämpar sig bäst som bakgrundsfärg, så att den melerade effekten verkligen kommer till sin rätt. Men du kan också använda dem för din text. Observera dock att det melerade garnets unika egenskaper kan göra att texten inte sticker ut lika mycket.

Melerade namnlappar

Vi hoppas att vårt inlägg "Melerad - vad är det och hur ser det ut" var till hjälp och att den inspirerade dig att testa Wunderlabels melerade färger!

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!