Stäng ×

Språk

Svenska
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2022-12-19

One Size etiketter

One Size - Mer än en klädstorlek

Du har förmodligen stött på termen "one size" eller "one size fits all" i butiker eller online. Men vad betyder "One Size"? Ordagrant översatt betyder "En storlek" "en storlek passar alla".
Finns det verkligen något sådant som en storlek passar alla? Ta reda på mer i den här artikeln.

One Size - Klädstorleken som passar alla?

Vi vet alla vilken storlek vi bär och köper våra kläder därefter. Så vad handlar "One Size" om? Även med normala storlekar kan det vara svårt att hitta den perfekta passformen eftersom vi alla har olika proportioner. Så hur kan det finnas en storlek som passar alla? Termen används mest om tillbehör, t.ex. påsar. Men det finns även klänningar och toppar i en storlek. Dessa är mestadels bitar med stretch eller som inte är monterade.

Vad betyder One size?

One Size står för "one size fits all" och förkortas ofta till "OS" på klädetiketter. Det betyder helt enkelt att produkten endast finns i en storlek. Tillverkaren vill ange att köparens klädstorlek och kroppsmått är irrelevanta för varan, till exempel med halsdukar och sjalar, eller att produkten ska passa alla.

Hur bestäms One size?

One Size är faktiskt en genomsnittlig storlek och inte en universell passform. Till exempel, istället för tre storlekar S, M och L, tillverkar tillverkare bara storlek M. Påståendet "one size fits all" är något missvisande, eftersom endast personer vars klädstorlek ligger inom detta genomsnitt kan bära kläderna bra. Så, en storlek passar inte alla! En mycket bättre beskrivning: One Size Fits Most. Även om du passar in i plagget betyder det inte att det ser smickrande ut eller sitter bekvämt. Föreställ dig en one size poncho: Den täcker mindre på en längre person, men passar förmodligen för löst på en kortare person.

Vilka vanliga klädesplagg finns i One Size?

One size är bra för accessoarer, speciellt väskor, smycken och halsdukar. Justerbara kepsar kan även märkas One Size utan problem. Mössor och handskar tillverkas vanligtvis inte i olika storlekar och säljs som "one size". Eftersom de oftast är gjorda av stickat eller stretchigt material så gäller faktiskt beteckningen one size fits all i de flesta fall.
För plagg gjorda av stretchtyger och produkter som ser bra ut både överdimensionerade och åtsittande (t.ex. tröjor eller koftor), hittar du också ofta en "OS"-etikett. Andra kläder som T-shirts, kavajer och byxor erbjuds vanligtvis i en mängd olika storlekar, eftersom passformen är viktig med dessa plagg.
One Size-kläder finns ofta i sommarens garderober: one size jumpsuits, jeans, overaller, strumpor och hattar, bland annat.

Wunderlabels One Size-etiketter

Låt dina kunder veta om det är en en storlek eller en standard klädstorlek med en storleksetikett.
Wunderlabel erbjuder ett brett utbud av vävda storleksetiketter för spädbarn, småbarn och vuxna samt etiketter "One Size" och "One Size Fits All".

För att underlätta för dig erbjuder vi även set med olika storleksindikationer (till exempel ett set med S, M och L). Och om du säljer utomlands och inte är säker på hur du ska märka dina varor för olika länder, kolla in guiden "Internationella storlekstabeller - snabb storlekskonvertering" på vår blogg.

Vilka kläder har du sett med en One Size-etikett? Skriv till oss eller skicka oss en bild med den på Instagram eller Facebook :)

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!