Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-05-10

DIY Sätesförvaring

Sewing Tutorial: DIY Sätesförvaring

Vi ser alla fram emot att kunna resa igen inom en snar framtid. Varför inte börja med att fixa en bra sätesförvaring för de som åker i baksätet. Denna typ av förvaring är praktisk och är perfekt för att hålla leksaker, godis, drycker, böcker iordning. Vi visar dig hur du skapar en anpassad sätesförvaring i denna guide. Så ta några tygbitar och låt oss komma igång. Välj gärna den storlek och form som passar dina behov bäst.


Du behöver följande för denna sätesförvaring som har måtten 40 cm x 50 cm:

  • Material –½ m för huvudstycket och ½ m för fickorna (du kan antingen använda identiska eller olika tyger).
  • Insida - vi använde Vlieseline H250, men du kan använda alla robusta icke vävda tyger.
  • 1,5 m resår, 5 mm bred
  • 2 m rem, 2 cm bred
  • 2 snäpplås, 2 cm breda
  • 2 skjutreglage, 2 cm breda
  • Tryckta etiketter med din egen design

Följ nu bara stegen för sätesförvaring nedan!


Klipp först dina tyger efter storlek. Du behöver två 42 x 52 cm rektangel för huvuddelen, två delar på 26,5 x 52 cm för fickorna och en bit på 30 x 52 cm. Klipp två 10
cm bitar, en 1,5 m bit och en 65 cm bit från remmen.


DIY Sätesförvaring


Vi börjar med fickorna. Placera de två små bitarna med lång sidornas högra sidor och sy ihop dem med en sömsmån på 0,75 cm. Vrid fickorna genom ena änden och stryk dem så att sömmen är helt längst ner. Vika ihop och stryk det stora tyget i mitten. Du borde nu ha två 12,5 x 52 cm bitar och en 15 x 52 cm bit.


DIY Sätesförvaring


Sy ihop det vikta tyget nära kanten. Söm sedan en andra söm 0,75 cm ovanför den första för att skapa en dragsko. Klipp tre elastiska bitar och trådar på 42 cm ett stycke genom varje dragsko med en säkerhetsnål. Fäst ändarna på plats.


DIY Sätesförvaring


Dra ihop fickornas underdelar tills de är i rätt längd. Sy två sömmar med maximal stygnlängd nära kanten. Dra sedan i de två botten trådar försiktigt så att tyget dras ihop. Fortsätt mäta tills längden är rätt och fördela sedan vecken jämnt. När fickorna är sydda kan du ta bort dessa sömmar.


DIY Sätesförvaring


Sy sedan fickorna på ett av huvud styckena. Den större biten går på botten och sys nära kanten till vänster, höger och botten. Sy de två mindre bitar på toppen - lämna 2,5 cm mellan varje ficka och sy dem nära kant till vänster, höger och botten.


DIY Sätesförvaring


Du kan ordna påsarna hur du vill. Bestäm i förväg vad som ska gå var och dela dina fack därefter. Vi bestämde oss för en 12 cm ficka och två 15 cm fickor.


DIY Sätesförvaring


Sy sedan i remmen. Trä de två korta bitarna genom en av det stora spännet bitar och sy ihop ändarna. Om du vill sätta upp din förvaringsficka bakom föraren, sy en bit längst upp till vänster och en bit längst ner till vänster - om du vill ha förvaringen bakom den främre passageraren, sy dem istället på höger sida. Hur som helst är bitarna fästa 7,5 cm från hörnet.


DIY Sätesförvaring


Förbered nu de långa bitarna som visas på bilden: linda dem runt mitten en del av skjutreglaget, genom den andra låsdelen och igen genom skjutreglaget. Sedan sy de korta ändarna tätt, helst med en rektangel som visas på bilden. Sedan sy remmen mitt emot de kortare delarna - den korta remmen går på toppen och den långa rem på botten.


DIY Sätesförvaring

DIY Sätesförvaring


Nästan klar! Ta nu den andra delen av huvud tyget och placera den på rätt sidor tillsammans på din sätesförvaring. Sy ihop de två lagren med en sömsmån på 0,75 cm ersättning. Lämna en öppning på 8-10 cm längst ner - och lås din stygn före och efter öppningen. Vrid nu din sätesförvaring genom sväng öppningen. Stryk sedan och se till att sömsmånen är vänd inåt vid vändnings öppningen.


DIY Sätesförvaring


Nu kan du sy på din personliga trycka etikett

DIY Sätesförvaring


Sy ihop öppningen och din sätesförvaring är nu klar att användas!

DIY Sätesförvaring

<style type="text/css"><!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--></style>Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Sy instruktioner: Leksakssäck

Gratis instruktioner: DIY Vikbar shoppingkasse

Sy ditt eget Ipad skydd

Vill du spara en idé för senare användning? 

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare. Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!