Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2022-03-21

Sovpåse för nyfödda

Sticka en sovpåse för nyfödda

Finns det något sötare än hemgjorda stickade saker för barn? En gosig sovsäck för nyfödd är perfekt för en lugn sömn och är en söt presentidé till bebisar. Ge gåvan av värme och trygghet - plus att det ser så sött ut! Det finns många vackra stickmönster där ute. Vi har valt en enkel men unik stil. Idag visar vi dig hur man stickar en stickad sovpåse bebis, ibland kallad en stickad linda. Med vår instruktioner kan du enkelt sticka en sovsäck till bebis. Innan vi börjar notera 2 punkter nedan.

Vad bör du tänka på när du gör filtar för spädbarn?

Först och främst bör du vara uppmärksam på vilken typ av garn du ska använda för att sticka en sovpåse. Kommer den stickade sovsäcken att användas under de varmare månaderna eller under den kalla årstiden? Medan 100 % ull eller polyester är lämpliga för den kalla årstiden, är bomull det bästa alternativet för filtar att användas i under de varmare månaderna.
Tänk på att mönster med tjocka strukturer som knutar eller flätor kan vara grova mot en babys hud. Det är bäst att välja ett mönster som inte innehåller dessa dekorativa texturer.

Vilket är det bästa garnet för att sticka sovpåsar för spädbarn?

Om du vill sticka en sovpåse för nyfödda bör du också vara mycket uppmärksam på kvaliteten och typen av garn som används för projektet. Eftersom spädbarn och småbarn har känslig hud är det viktigt att använda garn som inte irriterar deras mjuka hud. Garnet bör göras med material som inte är repigt och som inte skapar mycket ludd eller piller. Det bästa garnet att överväga är bomull och merinoull av hög kvalitet. Akrylgarn är också ett bra alternativ för barnkläder eftersom det är mjukt, skonsamt mot huden och lätt att rengöra. Dessutom är syntetiska fibrer lågallergena, eftersom de inte innehåller animaliska ämnen.

Du behöver följande för att sticka en sovpåse för nyfödd:

- 200 g garn (50 g = 120 m), 50 % merinoull, 50 % polyamid
- Stickor 3,5 – 4 mm (US storlek 4 – 6)
- 12 knappar

Stick instruktioner

Designen av denna stickade sovsäck för nyfödda är förvånansvärt enkel och du kommer att vara nöjd med den färdiga produkten. Det är helt enkelt en stickad rektangel som är 100 cm lång och 35 cm bred med hål för knappar på båda sidor. Knappar sys på och överdelen sys till en huva.

1. Lägg upp 72 maskor och sticka 2-3 cm i ett riskorns mönster: omväxlande sticka & aviga, ett varv sticka och aviga, och sedan växelvis för varje varv aviga och sticka, och sedan nästa varv stickas och aviga och så vidare.

2. På den sjunde raden skapar du knapphålen på båda sidor. För att göra detta, sticka den 3:e och 4:e masken tillsammans, och sticka sedan en knapphåls maska (omslag), i slutet av varvet efter maska 68, sticka en knapphåls maska (omslag), och maska 69 och 70 tillsammans.

3. Använd följande mönster för att sy till slutet:
 

Sovpåse för nyfödda

Stickmönster Legend:

| - Sticka

/ - Sticka ihop maskor

□ - Aviga

4. De första 6 maskorna stickas i ett riskorns mönster, följt av 2 aviga maskor, sedan 6 maskor räta (knutna på vart 7:e varv), 2 aviga maskor, 40 maskor i rutmönster, 2 aviga maskor, 6 maskor räta (knutna maskor) på var 7:e varv), 2 aviga maskor och 6 maskor i ett riskorns mönster.

5. Knapphål upprepas var 8-9 cm tills längden når ca 40 cm (6 knappar på varje sida). Resterande 60 cm stickas utan knapphål.

Sovpåse för nyfödda

6. Maska av dina maskor och vik sedan den stickade remsan på mitten på längden. Sy ihop de två sidorna för att bilda en huva.

Tips: 
Att lägga till en huva till en för din baby sovsäck är verkligen praktiskt. Att täcka barnets huvud håller dem verkligen varma och mysiga på en kall dag.
Du kan fästa båda sidorna för att skapa en huva genom att fördela maskorna i två stickor och sedan maska av två maskor åt gången.

Sovpåse för nyfödda

7. För att avsluta syr du på knapparna och fäster en vävd namnlapp på din nyligen färdiga stickade sovpåse.

Sovpåse för nyfödda

Färdig!
 

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!