Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2022-04-04

Hjärtkudde

Morsdagspresent: Stickade en hjärtkudde

Vad kan du ge världens bästa mamma på mors dag för att visa henne hur mycket hon betyder för dig? Vi har en underbar idé: Sticka några hjärtformade kuddar till henne. Vår handledning är lämplig även för nybörjare.

Du behöver följande till din hjärtformade morsdagskudde:

- 100 g fluffigt garn i rosa, (Längd: 100 g / 100 m)
- Överblivet garn i vitt till kanten
- 30 g fyllning
- Stickor (storlek 6)
- Virknål
- Synål
- Vävd namnlapp

Vilken typ av garn använder du till hjärtformade kuddar?

Ett mjukt och fluffigt garn av syntetfibrer är bäst för att sticka en hjärtformad kudde. Garnet bör helst vara tjockt och skrymmande (minst nålstorlek 6). En fördel med syntetiska garn som akryl, polyamid eller polyester är att de är slitstarka, det vill säga de behåller sin färg och form även efter många tvättar.

Hur stickar man en morsdagskudde?

Hjärtformen kan stickas uppifrån och ner eller nerifrån och upp. I den här handledningen visar vi dig det första alternativet, stickning från den bredaste delen ner till spetsen. Hjärtat består av två delar som stickas separat och sedan överförs till en sticka.

Stickhandledning: Hjärtformade kuddar

Du behöver två garnnystan för att sticka hjärtformade kuddar.
Kudden består av två likadana delar som stickas i slätstickning och sedan sys ihop. Du måste börja varje hjärtform med två separata bitar: lägg upp 8 maskor vardera för detta och öka med 2 maskor i vartannat varv (lägg till en maska i varvets andra och näst sista maskan) tills maskantal på varje del når 20. Överför nu båda stickade delarna till en enda sticka och sticka dem sedan som ett tyg.

Hjärtkudde

Efter att du har fogat ihop de två delarna förblir antalet stygn detsamma för de första 4 varven. Sedan börjar du minska med två maskor vartannat varv (sy ihop två i början och i slutet av varvet). De tre sista maskorna stickas sedan ihop.

Sticka den andra hjärtformen exakt på samma sätt och sy sedan ihop de två hjärtan. Glöm inte att lämna en liten öppning så att du kan fylla kudden. Du kan sedan sy klart.

Hjärtkudde

Men en vanlig kudde ser lite tråkig ut. För att ge ditt kreativa projekt pricken över i:et kan du brodera dynan eller helt enkelt virka bården med det vita garnet.

Hjärtkudde

För att förvandla dina hjärtformade kuddar till ett sann kärleksförklaring, personifiera den med en Wunderlabel-läderetikett eller en hangtag!

Hjärtkudde

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Stickat pannband med twist: fri handledning

Diy-stick handledning: hur man stickar ett kuddfodral

Hur man stickar en trekantssjal- gratis instruktioner

 

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!