Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-11-02

Stickar sockar med häl instruktioner

Stickar sockar med häl instruktioner


Att sticka strumpor är ett måste under julen! Oavsett om det är för dig själv eller som en present, alla njuter av varma, mysiga och framför allt unika strumpor!

Det är bara strumpan som skrämmer några nybörjare. Vid första anblicken verkar det lite knepigt, men oroa dig inte: I denna handledning visar vi dig hur du stickar en strumphäl på nolltid och du blir en strumpa proffs innan du vet ordet av!

Låt oss börja. Följ dessa enkla steg:

Instruktioner för strumphälstickning

Den svåraste delen av den klassiska strumpan är hälen. Vår handledning för nybörjare i strumpor visar dig steg för steg hur det går till.

Lägg först upp maskantalet för önskad storlek: här 64 maskor på 4 stickor (16 maskor per sticka). Efter stickning av manschetten och skaftet, börja sticka häl väggen.

Stickar sockar med häl


Häl höjden

Häl väggen stickas på första och fjärde nålen.
Sticka över stickan 4 och 1 (32 maskor i detta exempel), vänd och sticka bakre varvet av. Upprepa tills du har 20 rader.

Häl höjden

Häl höjden

Sticka en hälen

Nu kan du börja sticka häl fliken.
Fördela maskorna jämnt på tre stickor och sticka dem i slätstickning. Den första tredjedelen stickas ända till slutet, den andra upp till näst sista maskan (totalt 21 maskor i vårt fall). Maska av den sista maskan till höger, sticka följande maskning och dra avmaskningen över den, vänd sedan arbetet. Maska nu av den första maskan, sticka till sista maskan i andra tredjedelen, sticka avigt tillsammans med följande sy, vänd sedan arbetet igen. Fortsätt sticka häl fliken så här. När alla stygnen är förbrukade är häl fliken färdig. Avsluta med att sticka ytterligare en rad.

Sticka en hälen

Sticka en hälen

Plocka upp strumpans häl sömmar

För att plocka upp häll sömmarna, dela stygnen på häl fliken mellan 2 nålar. Använd en stygn markör för att markera mitten, som också är mitten av varvets början.
Nu stickas motsvarande antal maskor från kantmaskorna på häl höjden, 16 maskor i detta exempel. Fortsätt att sticka alla maskor från andra och tredje varvet. Sedan stickas det ut 16 maskor från kantmaskorna. De återstående maskorna stickas upp till mitten.
I nästa varv stickas de nya maskorna från föregående varv tillsammans.

Minskning på vristen - stickning av strumpan

Strumporna är nästan färdiga. Eftersom vi nu har fler maskor på 1: a och 4: e nålen än på 2: a och 3: e stickorna, bör maskorna minska i de nästa varven. Så här är strumpans kärnform:
De 2 sista maskorna på den första nålen stickas ihop. I början av den 4: e nålen dras 2 maskor om (plocka upp 1 maska, sticka 1 maska, dra den upptagna masken över).
Fortsätt på exakt samma sätt i 2 varv. Upprepa minskningen tills det är samma maskantal på alla stickor (16 maskor per sticka i detta fall). Fortsätt sedan att sticka strumpan.

Stickning av strumpan

Slutför sedan strumpan genom att sticka foten och tån.
Om du behöver instruktioner för hela strumpan går du till vår gratis handledning "Hur man stickar sockar".

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!