Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Joacim kvar 2017-09-04

Sy ditt eget kuddfodral!

Sy ditt eget kuddfodral!

Uppfräschning av soffans utseende kan vara lika enkelt som att lägga till några nya kuddar. Att köpa dem från en butik vara väldigt dyrt, så varför inte sy ihop din eget kuddfodral? Denna enkla kuvert kudde handledning är enkel att följa och tar ingen tid alls. Vårt färdiga kuddfodral mäter 50x50 cm, men du kan justera måtten för att göra vilken storlek du behöver. Låt oss börja!

Du kommer behöva:

Tyg 55 x 120 cm

Tråd i en matchande färg

Klippa tyget - du behöver en bit som mäter 55 x 120 cm

Klipp kort kanten - vik av varje kortsida med 1 cm mot den vänstra sidan av tyget och stryk.

Sy ditt eget kuddfodral!

Vik sedan det igen, lite mer än 1 cm mot den vänstra sidan av tyget för att smidigt infoga råkanten och stryk en gång till. Sy i närheten av ditt vik för att fästa fållen.

Sy ditt eget kuddfodral!

Om du lägger till en namnlapp/etikett, sätt den då ca 2 cm från en av de långa kanterna med etikettens högra sida mot höger sida av tyget. Den ska vara ca 40cm från en av de korta kanterna.

Sy ditt eget kuddfodral!

Markera mitten av båda sidorna på ditt tyg med en krita eller ett klämma genom att lägga ihop de korta kanterna och placera din markör vid falsen (rosa klipp i bilden). Mäta sen ut 25 cm

mot de korta kanterna från den här markören i båda riktningarna på tygets övre och nedre kant. Placera klipp eller krita här för att markera dessa punkter också (lila på bilden).

Sy ditt eget kuddfodral!

Sy ditt eget kuddfodral!

Med den högra sidan mot dig, vika änden av tyget mot dig att överlappa i mitten. Avståndet mellan de två vikningarna ska vara 50 cm och de vikta sektionerna ska ha ungefär samma bredd. De yttre markörerna du placerat i föregående steg markerar hörnen på ditt kuddfodral. Kläm tyget på plats längs båda sidor som bilden.

Sy ditt eget kuddfodral!

Sy ditt eget kuddfodral!

Sy rakt längs övre och nedre delen av “locket” - din sömsmån bör vara ungefär 2,5 cm på varje sida, men du kan också placera ditt kuddeform ovanpå för att först märka dess bredd om det hjälper eller kontrollera att avståndet mellan sömmarna är 50 cm.

Sy ditt eget kuddfodral!

Klipp bort överflödigt tyg från sömmarna (du kan också använda överlockssöm på din symaskin för att förhindra att sömmarna splittras), särskilt i hörnen, så att de blir snygga och spetsiga.

Sy ditt eget kuddfodral!

Vänd kuddehöljet rätt ut och sätt in kudden och njut!

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!