Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-10-19

Sy en enkel fodrad necessär

Sy en enkel fodrad necessär

Du kan aldrig ha för många sminkpåsar! Oavsett om du använder dem för smink, hårband, kablar eller andra små föremål, tygpåsar är otroligt praktiska och vackra. Vi visar dig inte bara hur du syr en en necessär, vi visar dig också hur du syr en dragkedja på den här hemmagjorda necessären med foder. Välj helt enkelt dina tyger och justera storleken efter dina behov.

Vår necessär har måtten ca. 16 x 23 cm. Den har ett foder och är förstärkt med innerfoder så att den kan stå upprätt och säkert hålla dina föremål.

Här är vad du behöver för din DIY-sminkväska:

  • Yttertyg och innerfoder
  • En dragkedja som har måtten 27 cm
  • Innerfoder - vi använde Decovil Light som har en läderliknande känsla, men du kan använda valfritt innerfoder
  • Matchande tråd
  • En personlig läderetikett från Wunderlabel

Sy en necessär: Steg för Steg

Börja med att klippa dina tyger och innerfoder efter storlek. Du behöver två rektanglar som mäter 20 x 25 cm av varje tyg samt två rektanglar av samma storlek för gränssnittet. Den färdiga påsen kommer att mäta 16 x 23 cm - du kan ändra måtten för att göra en större eller mindre påse.

Sy en enkel fodrad necessär

Stryk på innerfodret på yttertyget genom att följa tillverkarens anvisningar.

Sy en enkel fodrad necessär

Nu kan du sy på ena sidan av blixtlåset. Lägg ut en bit yttertyg med höger sida uppåt och placera dragkedjan ovanpå den, högra sidan nedåt. Stäng dragkedjan och se till att dragkedjan ligger framför tyget så att du inte behöver sy förbi den. Lägg sedan en bit foder tyg spola ovanpå den, höger sida nedåt. Fixera allt med nålar, clips eller dubbelsidig tejp innan du syr ihop alla lager med hjälp av blixtlås foten på din symaskin.

Sy en enkel fodrad necessär

Fortsätt att sy på andra sidan av blixtlåset. Använd det återstående tyget och upprepa stegen ovan och se till att de två sidorna matchar.
Stryk tyget bort från dragkedjan och topp stygn på båda sidor. Förläng sedan stygnlängden lite och markera två punkter på varje sida av blixtlåset, ca. 1 cm från tyget, så att du får totalt 4 markeringar. Det är här sömmen börjar och slutar. Glöm inte att låsa dina sömmar! Öppna nu dragkedjan halvvägs.

Sy en enkel fodrad necessär

Sy en enkel fodrad necessär

Vik över materialet så att de två yttersidorna har de högra sidor tillsammans och de 2 bitarna av fodertyg också har sina högra sidor. Fäst vardera sidan med hjälp av stift eller klämmor och se till att blixtlåset vetter mot foder (se bild).

Sy en enkel fodrad necessär

Sy en enkel fodrad necessär

Sy ihop varje sida med en sömsmån på 0,75 cm och lämna en öppning på ca. 7 cm för att kunna vrida ut innefodrets långsida - lås dina sömmar i början och slutet av sömmen. Om du vill kan du öka sömsmånen i fodertyget så att det sitter löst i påsen.

Sy en enkel fodrad necessär

På necessärens botten måste du sy varje hörn individuellt. Vik varje hörn så att sidosömmen ligger ovanpå den nedre sömmen och fäst dem ihop. Sy tvärs över hörnet, i rät vinkel mot sidosömmen och botten, cirka 3 cm från hörnet. Om du vill kan du sy en andra söm för att förstärka hörnen. Förkorta bara sömmen något och upprepa i alla fyra hörnen (foder och yttertyg).

Sy en enkel fodrad necessär

Sy en enkel fodrad necessär

Vräng nu necessären genom öppningen och forma hörnen. Stryk sömtillägget inåt vid svängöppningen och sy igen det, antingen för hand med en stygnsöm eller nära kanten med symaskinen. Vik foder inåt och stryk över det igen.

Sy en enkel fodrad necessär

Slutligen fäst din personliga läderetikett från Wunderlabel för en speciell finish.

Sy en enkel fodrad necessär

Vi hoppas att du gillade instruktionerna om hur man syr en enkel fodrad necessär och vi skulle gärna se din egengjorda necessär på Facebook eller Instagram #wunderlabel!
Hitta fler sömnads instruktioner och inspiration som denna på vår blogg.

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Instruktioner för att sy en sminkväska med dragkedja

Dragsko påse handledning

Handledning: Pennfack - DIY

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!