Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-10-04

Sy en jul bordslöpare

Sy en jul bordslöpare - Free Tutorial

Du kanske tror att julen är borta, men det är faktiskt mindre än hundra dagar kvar till julafton. Sy en löpare med vår handledning och börja göra dig redo för högsäsongen. Denna DIY bordslöpare skulle också göra en bra present till en älskad. Den mäter 30 x 210 cm.

  • Hur bred ska lapptabellaren vara?

För att ta reda på hur bred bordslöparen måste vara, dela bara bredden på ditt bord med tre.

 

  • Hur lång behöver DIY -bordslöparen vara?


Det finns ett enkelt sätt att beräkna önskad längd för din bordslöpare. Mät helt enkelt ditt bord och lägg till 30 cm för tyget som kommer att hänga över bordets kant på båda sidor.

 

  • Vilken typ av tyg behöver jag för detta mönster för bordslöpare?

Tyget beror verkligen på tillfället. Ett tyg som bomull eller polyester är bäst för årliga evenemang som jul och påsk, eller för daglig användning. För fester, gemenskap, bröllop och dop kan du överväga att använda en fiberduk.

  • Vilken typ av bordslöpare är bäst för ett fyrkantigt bord?

Du kan använda vilken bordslöpare som helst för ett fyrkantigt bord. För ett runt bord är en löpare med rundade eller spetsiga ändar bäst.

Material för att sy en bordslöpare till jul:


Låt oss börja!

Innan du kan komma igång med den här handledningen måste du först mäta ditt bord. Vår mått är 90 x 180 cm. Bords löparens bredd kan bestämmas genom att dela bordets bredd med tre. För att beräkna längden på bordslöparen behöver du bara lägga till 30 cm till bordets längd. Vår bordslöpare kommer att sluta mäta 30 x 210 cm.

Börja med att klippa tygerna i storlek. Du behöver en bit täcke som mäter 32 x 210 cm. Klipp en bit av tyget till samma storlek och en annan som mäter 32 x 220 cm. (Om ditt bord har olika mått måste du uppenbarligen ändra tabell löpare storleken i enlighet därmed.)


Sy en jul bordslöpare

Du kan nu fortsätta att förfina ändarna och den större tygbiten om du vill. Vi valde en julgran design för vårt projekt. Gör först två mallar som visas på bilden. Sy sedan remsor av grönt tyg ihop och använd mallarna för att klippa ut fyra stora och fem små träd innan du syr en brun trädstam i botten av varje träd.

Sy en jul bordslöpare

Stryk fast två små och ett stort träd i mitten av varje ände av tyget med Bondaweb eller liknande stabilisator, cirka 7 cm från tyget. Stryk de återstående träden på mitten av bordslöparen. Konturera sedan träden med en tät sicksack stygn efter att först ha placerat stabilisatorn under filten och hållit den på plats med stift. Välj gärna ett annat motiv för din bordslöpare.
Vad sägs om julgranskulor, en snögubbe eller stjärnor?


Sy en jul bordslöpare

Lägg nu bitarna ihop på följande sätt: Först den stora tygbiten med rätsidan uppåt, följt av den mindre tygbiten med rätsidan nedåt, sedan täcken. Sy ihop långsidorna med 1 cm sömsmån.


Sy en jul bordslöpare

Vänd löparen genom ena änden och stryk.


Sy en jul bordslöpare

Sänk sedan ned de korta ändarna av bordsbandet - vik dem cirka 2,5 cm inåt, stryk vikningen ordentligt, vik kanten ytterligare 2,5 cm inåt och stryk igen. Överstickning nära kanten för att säkra fållen.

Sy en jul bordslöpare
Sy en jul bordslöpare

Sy din bordslöpare hela vägen. Om du vill kan du också täcka bordslöparen.


Sy en jul bordslöpare

Till sist stryk fast in personliga namnlapp

Sy en jul bordslöpare

Och du är redo för jul!


PS: Kolla in vår andra handledningar i våran blogg.

<style type="text/css"><!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--></style>Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Instruktioner för att sy en liten julgran

Gör din julklappsocka!

Tillverka din egna julstjärna

Sy en löpare till jul

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!