Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-11-16

Sy en löpare till jul

Sy en löpare till jul

Tänker du att julen är långt borta? Tänk om! Det är bara ungefär en månad till julafton. Var har tiden gått? Så låt oss komma i julstämning med denna bedårande festliga lapptäcke löpare med stjärnor. Använd det till ditt julbord eller gör det som en present till en älskad. Vår DIY bordslöpare mäter 30 x 210 cm.

Följ bara stegen i det kostnadsfria mönstret.

Du behöver följande:

  • Tyg - 2,2 m av huvudtyget och tygresterna för applikation
  • Vliesofix (smältbart nät)
  • Broderi bakgrund
  • Sytråd

Bordslöpare instruktioner

Vi vet att det finns många gratis julbords löpningsmönster och mönster för löpare med julmotiv där ute, men vi tycker att våran är en av de bästa! Låt oss börja!

Mät först ditt bord (vårt bord mäter 90 x 180 cm). Dela bredden med tre och lägg till 30 cm i längden för att beräkna måtten på din bordslöpare. I vårt fall kommer löparens storlek att vara 30 x 210 cm.

Nu kan du klippa dina tyger i storlek. Du behöver 36 x 216 cm för huvudtyget, samt broderi baksida och Vliesofix. Klipp ut mönster för applikationerna från tygresterna. Vi har valt en enkel stjärna - för varje stjärna behöver du 6 diamantformer på 4 x 4 cm. Du kan naturligtvis också välja ett annat mönster, till exempel julgranskulor, snögubbar eller julgranar.

Sy en löpare till jul

Sy först två tyg diamanter tillsammans med en liten sömsmån och lägg sedan till en tredje diamant i paret. Upprepa detta steg så att du har två halv stjärnor. Sy ihop båda halvorna och stryk stjärnan så att sömmen i baksidan är vänd åt samma håll (se bild). Upprepa detta tre gånger.

Sy en löpare till jul

Lägg ut delarna. Rita två linjer med krita: en 1,5 cm och den andra 3 cm från klippkanten. Vik fållen till fel sida, stryk den, vik den igen så att du inte kan se den råa kanten och stryk sedan den en sista gång. Vik ut den sista veckningen och rita en 45 ° linje diagonalt till hörnet (se bild).
 

Sy en löpare till jul
Sy en löpare till jul

Vik ihop hörnet så att de högra sidorna ligger ovanpå varandra. Sy ihop längs de streckade linjerna och förkorta söms tillägget. Upprepa detta steg för alla fyra hörnen, vik ned fållen ordentligt och stryk igen. Slutligen kan du sticka din bordslöpare runt med en smal kant.

Sy en löpare till jul

Placera dina stjärnor på bordslöparen och stryk dem på med Vliesofix. Om du vill kan du skissera dem med en sicksacksöm.

Sy en löpare till jul
Sy en löpare till jul

Sist men inte minst: Sy på ett jul etikett från Wunderlabel! Du hittar en rad festliga fördesignade produkter i vår butik. Eller designa dina egna etiketter!
Sy en löpare till jul

Vi hoppas att du gillade att lära dig sy en löpare. Inspirerade vi dig? Ska du sy vår väldigt enkla löpare till ditt festbord? Visa oss vad du skapade på Facebook och Instagram med #wunderlabel!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Sy en jul bordslöpare - Free Tutorial

Instruktioner för att sy en liten julgran

Gör din julklappsocka!

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!