Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-04-07

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Att behöva stanna hemma innebär också att du har gott om tid att koppla av och läsa. Oavsett om du gör det åt dig själv eller en vän, den här bekväma nackkudden är idealisk för att stödja din nacke under ett läsmaraton eller till och med när du tar en liten tupplur. Så plocka fram din symaskin och låt oss visa hur lätt det är!

Det här materialet behöver du för att sy nackkudden: 

  • Skrivare, sax och tejp eller lim
  • Tre matchande tyger med måtten 30x40cm 
  • Polyestervadd för fyllning
  • Matchande trådar
  • Nackkuddes mönster mall
  • Din egen vävda namnlapp från Wunderlabel

Ladda ner pdf mallen

Skriv först ut den medföljande PDF-filen och klipp ut båda bitarna. Fäst dem sedan längs det skuggade grå området med antingen tejp eller lim så att de två bitarna bildar hälften av formen. Sömsmån ingår redan i mallen för nackkuddens mönster.

Använd din mönstret för att klippa ut en bit från varje tyg. Vik varje tyg i två och placera mönstrets raka kant mot vecket för att få en fullständig “benform”. Markera ändarna på vecket genom att skjuta in ett litet hack i tyget - klipp inte mer än 1 cm inåt för då klipper du igenom sömsmånen.

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Din vävda etikett med text och symbol ska sys på innan du slutför resten av nackkuddens mönster, med en symaskin eller för hand.

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Nu är vi redo att börja sy nackkudden. Först placerar du två bitar av tygets högra sidor tillsammans. Nåla eller kläm en långsida gå från en kortsida till den andra. Sy längs denna kant, sy ihop med varje söm och lämna ca 1 cm sömsmån. Ta det tredje tygstycket och nåla fast på en av de andra bitarna, och repetera som ovan. Sy det fast den tredje tygbiten, arbeta från sida till sida på samma sätt.

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Nåla eller kläm ihop för den slutliga sömmen. Den här gången måste du lämna ett hål i mitten av långsidan, som borde vara cirka 5 cm  lång. Gör en säkerhetssöm före och efter detta hål för att säkerställa att dina sömmar inte rivas upp när du vänder kudden. Kläm fast sömmarna runt ändarna - du kan antingen använda pinkningssax eller helt enkelt klippa hack i sömmarna om du inte har en pinkningssax. Detta hjälper till att se till att kurvorna är jämna när din kudde är klar.

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Vrid nu kudden på rätt väg ut genom hålet - använd något spetsigt som en pinne för att trycka sömmarna hela vägen ut vid behov. Använd nu fyllningen för att fylla din kudde - försök använda små bitar, eftersom det ger ett jämnare slutresultat. Du behöver mer fyllning än du tror! Kudden bör vara ordentligt fylld för att ge tillräckligt stöd för din nacke när den är klar.

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Stäng hålet osynligt för hand med en stygn söm för att dra ihop de två kanterna på hålet.

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Lägg till presentband med en liten hangtag och din kudde är redo att kunna ges till din vän som älskar att läsa böcker! Men du kanske inte vill ge bort kudden utan att ha prova den först! Varför inte bara dela detta kuddmönster för en nackkudde med dina nära och kära så att alla kan göra en egen?

Sy en nackkudde - Instruktioner och mönster

Tips: Du kan hitta fler DIY instruktioner om hur du kan sy ett ipad skydd. Den här är ännu enklare än att sy nackkudden och är perfekt för nybörjare!

Glöm inte att ha roligt och var kreativ!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Sy ditt eget Ipad skydd

Sy en yogakudde - Syinstruktioner

Sy ditt eget kuddfodral!

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.

Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!