Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2021-10-18

Sy en julstjärna

Sy julstjärna - gör ditt eget julpynt

Stjärnor får inte bara himlen att lysa på natten, utan också i våra lägenheter vid jul. Det är därför inte förvånande att de finns i alla möjliga varianter, särskilt till jul.

För att få dig på rätt humör har vi lite instruktioner för dig hur du syr din egen julstjärna.
Vår är cirka 12 cm lång och är avsedd att hängas på julgranen, men du kan också göra din mindre eller större och använda den som bordsdekoration eller dörrprydnad. Och om du vill göra dina nära och kära lyckliga är stjärnorna också perfekta som presenter - du kan välja färger och mönster efter din smak.

Oavsett om de är glittrande, mycket enkla, ädla eller moderna, tar dessa stjärnor festlighet in i den mörka årstiden och utstrålar en julkänsla. Dessutom ser stjärnor otroligt vackra ut som smycken och de kan fortfarande ses som dekoration efter årsskiftet.

Gillar du också att dekorera ditt hem med stjärnor? Vi guidar dig steg för steg och visar hur du syr en vacker 3D julstjärna. Stjärnorna i tyg gör sig till exempel superfina som hängen till julgranen eller kan underbart draperas på adventskransen. Det finns inga gränser för din kreativitet med dessa julstjärnor!

DIY -julstjärninstruktionerna är lämpliga för både proffs och nybörjare. Så låt oss komma igång och sy en julstjärna!


Du behöver detta material för att sy en julstjärna:

  • Jultyg i 1-5 olika färger
  • Fiberfill
  • Matchande sytråd
  • En knapp (tillval)
  • Snöre eller band att sy på
  • Egna namnlappar
  • Mönstret

Sy julstjärna - instruktioner

Skriv först ut  mönstret för att sy julstjärnan enligt mallen.


Vi kommer nu att visa dig steg för steg hur det fungerar att göra en julstjärna själv.
När det gäller tyget till stjärnan har du ett helt fritt val. Välj ett material som du gillar särskilt. Detta kan vara svartvitt eller ha ett fint mönster. Men du kan också enkelt återvinna rester för att sy din julstjärna.
Först klipper du dina tyger - du behöver totalt 10 diamanter. Tänk på hur du gillar stjärnan bäst. Vi använde 5 olika tyger, men du kan också använda 3 olika, eller sy en enfärgad stjärna.
Lägg först mallen på tyget och skissera det med en penna. Lämna en marginal här så att du har tillräckligt med utrymme för att sy ihop det senare.

Varje sida av våra diamanter mäter 3 cm plus sömsmån, men du kan också välja en annan storlek - det enda viktiga är att vinkeln alltid mäter 72 ° så att bitarna passar fint ihop.

Sy julstjärna

Sy diamanterna rätt till höger tillsammans med en sömsmån på 0,75 cm. Det sista kommer att bli lite jobbigt, men med lite skicklighet fungerar det bra.


Sy julstjärna

Sy sedan en 10 cm lång sladd eller band till ett av tipsen för att hänga din stjärna. Om du vill använda din stjärna som bordsdekoration kan du hoppa över det här steget.


Sy julstjärna

Sy nu stjärnans två sidor åt höger och höger tillsammans med en sömsmån på 0,75 cm. Se till att lämna en vändbar öppning på ena sidan och lås stygnen före och efter den vändbara öppningen. Korta sömsmånen i de yttre hörnen och skär in i de inre hörnen så att din stjärna ligger snyggt.

 
Sy julstjärna


Sy julstjärna

Vid denna tidpunkt kan du sy in din egen logotyp med ett veck från sidan.


Julstjärna med etikett
Vänd stjärnan genom öppningen och använd ett spetsigt föremål för att forma hörnen fint.
Slutligen stoppa din julstjärna med polyfill. Se också till att du lägger tillräckligt med material i stjärntopparna så att de är snyggt formade. Här kan du plocka upp ditt spetsiga föremål igen för att fylla hörnen snyggt.

Sy julstjärna

Så snart du har fyllt i kan du sy vändöppningen med en stygnsöm.

Om du vill kan du sy en knapp i mitten på varje sida eller på bara ena sidan.

Här måste du arbeta med nål och tråd istället för symaskinen, eftersom den färdiga stjärnan inte passar under symaskinfoten! Så nu är du klar!
Stern!


Sy julstjärna

Presentidéer och inspiration


Du kan sy stjärnan i valfri storlek, en stor version gör en bra dörrdekoration. Om du gör mindre stjärnor kan du fästa dem på ett snöre med en liten tråd.. Om du lindar en rad ljus runt kransen utvecklar stjärnorna en särskilt magisk effekt.

Det är också en bra idé att sy julstjärnor av tyg och ge dem bort till din familj och vänner. De kan vara som ett hänge på dina presenter. Här kan du till exempel sy en etikett mitt i julstjärnan och skicka dina julhälsningar med ett personligt meddelande.

Oavsett vem du syr julstjärnorna till så skär de en bra figur som dekoration överallt! Följ instruktionerna och i bara några steg vet du hur det fungerar att göra en julstjärna själv.

<style type="text/css"><!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--></style>Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Sy en jul bordslöpare - Free Tutorial

Instruktioner för att sy en liten julgran

Tillverka din egna julstjärna

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!