Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2023-02-06

Vad är kraftpapper

Vad är kraftpapper och var används det

Kraftpapper är trendigt! Det oblekta pappret ger hantverksprojekt och dekorationer ett naturligt, rustikt utseende. Det är särskilt populärt i gör-det-själv-sektorn för att göra dina egna kort och förpackningar. Men kraftpapper används också som marknadsföringsverktyg i form av prislappar, visitkort och väskor.

Vad är kraftpapper?

Du kanske har frågat dig själv: Vad är kraftpapper?
Kraftpapper är ett papper tillverkat av långa cellulosafibrer som har hög drag- och brotthållfasthet. Det används ofta för förpackningar, påsar, papperspåsar och andra applikationer där hög hållfasthet krävs. Det finns olika typer av kraftpapper, som naturligt kraftpapper, som är tillverkat av obehandlade cellulosafibrer, och kemiskt behandlat kraftpapper, där fibrerna behandlas med kemikalier för att öka styrkan.

Vilka är fördelarna med Kraftpapper?

Kraftpapper har vissa fördelar jämfört med andra papper:

Hög rivhållfasthet: Kraftpapper är mycket rivtåligt och kan därför användas till förpackningar och påsar som behöver rymma tunga föremål.

Beständighet mot fukt: Kraftpapper är mindre känsligt för fukt och kan därför användas för att förpacka mat och andra fuktiga föremål.

Miljövänligt: Kraftpapper tillverkas ofta av återvunnet papper och är därför ett miljövänligt val.

Kostnadseffektivt: Kraftpapper är kostnadseffektivt jämfört med andra papper och kan därför erbjudas till ett överkomligt pris för förpackningar och pappersvaror.

Återvinningsbarhet: Kraftpapper är lätt återvinningsbart och kan användas flera gånger.

Var används kraftpapper?

Kraftpapper finns i en mängd olika applikationer, inklusive förpackningar, påsar, papperspåsar, papperskorgar, pappersrullar och som papper för att göra pappersvaror såsom anteckningsböcker och skrivblock. Det används även inom byggindustrin för isolering och som underlag för bitumen och asfalt.

Vad kan du göra med kraftpapper?

Kraftpapper exempel

Det finns många saker du kan göra av kraftpapper. Här är några exempel:

Papperspåsar: Du kan göra papperspåsar av kraftpapper som kan användas för shopping eller presenter.

Pappersblommor: Du kan göra pappersblommor av kraftpapper som kan användas som dekorativa element i vardagsrum eller som presenter.

Pappersstjärnor: Du kan göra pappersstjärnor av kraftpapper som kan användas som juldekorationer eller som dekorativa element i allmänhet.

Papperskorgar: Du kan göra papperskorgar av kraftpapper som kan användas som förvaringsbehållare för papper, böcker eller andra föremål.

Pappersrullar: Du kan göra pappersrullar av kraftpapper som kan användas som pysselmaterial eller som leksaker.

Pappersformer: Du kan göra pappersformer som djur, människor, byggnader etc. av kraftpapper.

Anteckningsböcker: Du kan göra anteckningsböcker av kraftpapper som kan användas som dagböcker eller anteckningsblock.

Hemgjorda presentlappar och kort: Vackra presentlappar eller kort av kraftpapper gör varje present till ett riktigt blickfång.

Tryckta hangtags och klistermärken: När det gäller en större mängd hangtags eller klistermärken kan du enkelt designa dem själv online och få dem tryckta.

Kraftpapperstryck

Kraftpapper kan tryckas för många tillfällen. Wunderlabel erbjuder ett brett utbud av kraftpappers produkter med tryck!

Vackra presentlappar gjorda av kraftpapper / hangtags

Presentetiketter gjorda av kraftpapper eller hangtags passar särskilt bra till hemgjorda och naturliga produkter! De kan också designas som dekorationer för bröllop och andra speciella tillfällen, med färgglada eller sofistikerade vita tryck.

Kraftpapper hangtags

Kraftpapper klistermärken

Du kan även få kraftpappersklistermärken tryckta. Med kraftpappersdekaler kan du snabbt och enkelt lägga till en hälsning, en slogan eller din logotyp. Dessa klistermärken är mestadels för inomhusbruk och kan användas för anteckningsböcker, presenter eller förpackningar.

Kraftpappersdekaler

Kraftpapper visitkort

Visitkort gjorda av standard vitt papper är klassiska och tidlösa. Men visitkort i kraftpapper sticker helt enkelt ut mer samtidigt som de ser eleganta och professionella ut. Korten passar även bra som små gratulationskort som kan bifogas produktförpackningen eller i en fraktkartong.

Visitkort

Vitt tryck på kraftpapper

Vitt tryck på kraftpapper sticker ut och ger taggar, kort och klistermärken ett unikt utseende. Kraftpapper kan inte skrivas ut med vitt bläck hemma: Den speciella tryckprocessen kräver professionella skrivare. Eftersom vitt tryck är så populärt erbjuder de flesta tryckerier det, och det gör naturligtvis Wunderlabel också!

Vitt tryck

Är Kraftpapper miljövänligt?

Kraftpapper kan anses vara miljövänligt eftersom det ofta är tillverkat av återvunnet papper. Att tillverka kraftpapper av återvunnet papper hjälper till att minska skövlingen av träd och det minskar också användningen av kemikalier och vatten i papperstillverkningsprocessen. Kraftpapper är lätt återvinningsbart också och kan återanvändas flera gånger.

Det är dock viktigt att notera att kraftpappers miljövänlighet också beror på vilken typ av kemikalier och energikällor som används i dess produktion. Vissa kraftpapperstillverkare kanske inte använder miljövänliga kemikalier eller energikällor, vilket kan påverka papperets miljövänlighet. Därför är det bäst att köpa kraftpapper från företag som följer miljöstandarder och är transparenta med hur deras papper tillverkas. Kraftpapper tillverkat av hållbart skötta skogar och certifierade tillverkningsprocesser finns också, vilket är ännu mer miljövänligt.

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Vad är WunderPap?

Hur man slår in presenter - 10 idéer för snygga och hållbara presentinslagningar

Beskrivning i steg för steg: vik en fin låda av papper

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!