Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-07-15

Väska för pajer - DIY

Väska för pajer - DIY

En sydd väska för pajer eller grytpåse gör det så mycket enklare att transportera smaksatta och söta rätter. Till skillnad från en tupperware-låda kan denna väska vikas och förvaras snabbt och enkelt efter att ha ni har ätit och tar inte mycket plats.
Hur ofta bakar eller lagar du något och undrar sedan hur du tar det till dina vänner, en picknick eller en födelsedag utan att det går sönder?

Det är enkelt: Sy bara en väska för din paj. De flesta påsar är tillverkade av plast, och vi vill undvika det till varje pris. Wunderlabel till undsättning! I denna enkla handledning lär du dig att sy din egen personliga väska för din pajer eller tårtor.

Handtagen gör det väldigt enkelt att transportera kakor, pajer, grytor och så vidare. Och vad gäller design är allt möjligt! Storleken på vår sydda påse är 37 x 37 cm.

Det här är vad du behöver för en väska för din paj:

  • Tyg - för utsidan och fodret
  • Vlies - när du använder bomull behöver ditt tyg lite förstärkning, t.ex. med Vlieseline G700. Om du använder ett starkare tyg (t.ex. oljeduk) så behöver du inte vlies.
  • Sytråd i matchande färg
  • Ett personligt namnband att stryka fast

Handledning: Hur man syr en väska för din paj - DIY

Klipp först tyget till påsen. Du behöver två 70 x 40 cm bitar (och eventuellt en bit vlies i samma storlek) och två 30 x 8 cm bitar för handtagen. Om du använder flies, stryk det på fel sida av ytterytan enligt tillverkarens anvisningar.

Väska för pajer - DIY

Nu måste du förbereda handtagen för påsen. Vik båda handtags delarna fel sida till fel sida i längdriktningen i två och stryk dem på mitten. Fäll ut handtaget, vik båda kanterna mot mittlinjen och stryk igen. Vik nu handtaget i mitten en gång till, så att kanterna är på insidan, stryk det en sista gång och sy handtaget stängt. Upprepa detta för det andra handtaget.

Väska för pajer - DIY

Väska för pajer - DIY

Fäst handtagen på kortsidorna på yttersidan av påsen - de ska vara 10 cm från varje hörn. Sy sedan på dem flera gånger med sömmarna mindre än 0,75 cm.

Väska för pajer - DIY

Väska för pajer - DIY

Sy nu de två tygstyckena från höger till höger sida tillsammans runt omkring. När du syr en grytbärsväska bör handtagen vända mot mitten av tyget. Använd en sömsmån på 0,75 cm. Glöm inte att skapa en öppning på cirka 10 cm på en av långsidorna. Förkorta sömmarna vid hörnen så att de ser snyggare ut senare.

Väska för pajer - DIY

Väska för pajer - DIY

Vänd nu din paj väska genom öppningen. Använd ett spetsigt föremål för att bilda hörnen. Stryk din väska och se till att sömmarna vid öppningen stryks inåt.

Väska för pajer - DIY

Vik kortsidorna på påsen cirka 15 cm mot mitten och stryk hela saken jämn. Fodret måste vara synligt i mitten. Stäng långsidorna ordentligt - detta stänger också öppningen. För att vara säker, sy fram och tillbaka över hörnen några gånger.
 
Väska för pajer - DIY

Och för den sista delen: Komplett din paj påse med ditt egna namnband som man kan stryka på!
Allt som saknas nu är en läcker maträtt! Det är så lätt att sy denna paj påse eller gryt bärare!

Väska för pajer - DIY

Vi hoppas att du gillade vår enkla handledning av din - DIY paj påse - och vi skulle gärna vilja se din nya handgjorda paj påsar!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Återanvändbara mat lock - Tutorial

Gratis handledning: Hur man syr en mugmatta

Tillverka en snygg vinpåse

Vill du spara en idé för senare användning?

Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.

Så här sparar du handledningen:

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!

Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!