Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2023-05-29

Virkad Crop Top

Virkad Crop Top - handledning

Välkommen till virkningens underbara värld! Om du letar efter ett trendigt, snyggt men ändå enkelt projekt, då har du kommit till rätt ställe. I denna enkla handledning visar vi dig hur du virkar en vacker crop top som kommer att lägga till en touch av elegans och individualitet till din garderob.

Virkning är inte bara ett kreativt och avkopplande tidsfördriv, utan det låter dig också skapa unika plagg som förstärker din personliga stil. Med detta DIY-virkade sommartopp kommer du att kunna skapa en luftig topp som är perfekt för varma dagar eller speciella tillfällen. Virknings handledningen är också bra för nybörjare.
Så ta tag i din virknål, välj ditt favoritgarn och låt oss göra den virkade toppen av dina drömmar tillsammans.

Hur mycket garn behöver jag för att virka en crop top?

Mängden garn du behöver för en virkad crop top beror på flera faktorer, såsom storleken på toppen, tjockleken på det använda garnet och virkmönster. Ett bra sätt att uppskatta mängden du behöver är att kontrollera virke instruktionerna. Instruktionerna innehåller vanligtvis information om vilken typ och mängd garn som behövs. Till exempel är mängden som behövs för en bomullstopp för barn upp till storlek 38 cirka 150 g, för en klipptopp för kvinnor - cirka 200 g.
När du väl har bestämt dig för ett mönster är det bäst att kolla instruktionerna för att ta reda på exakt hur mycket garn du behöver. På så sätt kan du se till att du har tillräckligt med din virkade crop top utan att ta slut.

Vilken typ av garn är bäst för en virkad crop top?

Lätt och luftigt garn är särskilt bra för en virkad sommartopp för att säkerställa en bekväm känsla och en skön passform. Nedan är några garn som bomull, linne, viskos och siden som är bra för en crop top:
1. Bomull är lätt, andas och är bekväm mot huden. Den absorberar bra fukt och är perfekt för varma dagar.
2. Linne är känt för sina kylande egenskaper och förmåga att transportera bort fukt. Det är ett bra alternativ för en DIY-virkad sommartopp.
3. Bambu är en naturlig fiber som är mjuk vid beröring och har utmärkta fukttransporterande egenskaper. Den är lätt och perfekt för en luftig crop top.
4. Siden ger din virkade sommartopp en lyxig lyster och mjuk känsla mot huden. Den är lätt och svalkande och är perfekt för dressade eller speciella tillfällen.

Du behöver följande för den virkade crop top:

  • Garn för storlek 10 är ca. 150 g - bomull, 50 g / 110 m
  • Krok storlek: 3 mm
  • Synål, sax
  • Personlig läderetikett
  • Grundmönster: diskant i första raden; dubbelvirkning i andra varvet

TIPS:
När du köper garn, var uppmärksam på längden och tjockleken. Beroende på vilket mönster och virkteknik du vill använda kan du välja ett tunnare eller tjockare garn.

TIPS: 
Det är alltid lämpligt att ta måtten innan. På så sätt kan du försäkra dig om att garn- och nålstorleken uppfyller dina krav på crop top.

Mått för crop-top (storlek 38): I grundmönster med nål nr. 3: 21 maskor x 16 varv = ca. 10 x 10 cm

Virkad Crop Top - Gratis mönster

Med dessa detaljerade steg-för-steg-instruktioner kommer du snabbt att kunna slutföra denna förtrollande crop top. Virka crop toppen uppifrån och ner.

Rad 1: Kedja 40
Varv 2: Dubbelvirka i varje kedja, kedja 3 i slutet
Varv 3: Virka diskant i varje stolpe, kedja 2 på slutet
Börja öka sömmarna för att skapa en lutning i sidorna genom att öka med 2 i slutet av varje varv.
Rad 4: Samma som rad 2
Varv 5: 10 stolpar, 13 x 1 stolpar med vardera 1 kedja, 10 stolpar. Du har precis skapat det dekorativa länkade diskantmönstret.
Rad 6 till 14: Samma som rad 2 och 3

Öka nu 10 maskor på båda sidor i de bakre varven. Vi gjorde 3 ökningar. Antalet beror på det nedre bystmåttet.

När önskad omkrets uppnåtts, fortsätt att virka i dubbelvirkning. Vi har lagt till 3 rader länkade stolpar enligt beskrivningen ovan (rad 5).

Länkade diskantmönstret

När toppen har nått önskad längd kan du skapa en bågad kant runt om på följande sätt: *1 stolpe, 5 stolpar i samma maska*.

Bågad kant

Virka knutarna

För att skapa en grimma för den virkade crop top, kedja ca. 50 på varje sida av halsen. Avsluta knytbanden med att virka 12 diskant maskor i näst sista kedjan. Stäng sedan ringen med en glidsöm och väv in svansen.

För stängning på baksidan behöver du kedja cirka 200, trä sedan slipsen genom nedre delen av toppen som om du skulle trä skosnören i öljetter. Avsluta med att lägga till ca. 12 stolpar till ändarna som du gjorde med knutarna. Med detta "snörsfäste" kan du justera vidden under bröstet.

Snörsfäste

Och glöm inte att lägga till din personliga läderetikett!

Läderetikett

Väv in alla trådar och du är klar!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Hur man stickar en trekantssjal- Gratis instruktioner
Virkad grytlapp med en gryt design
Makrame för nybörjare - Hur man gör en makrame påse

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!