Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Satinpolyester

ÖVERSIKT
Satintyg blev populärt i Kina under medeltiden och fick sitt namn efter hamnen där det uppstod, Zaitum. En gång reserverad för de rika, är den nu allmänt tillgänglig och används för en mängd olika produkter.

Termen "satin" hänvisar till en specifik väv av tyg snarare än själva tygmaterialet. Det är en av de 3 grundläggande tygvävningarna som även inkluderar slätväv och twillväv. Satin kännetecknas av en slät, blank yta på ena sidan, med en mattare yta på andra sidan även om dubbelsidig satin är blank på båda sidor. Satinvävar är kända för sin mjuka och lyxiga känsla samt dessa egenskaper:

- Vackra draperingar: gör den idealisk för klänningar, dekorationer och gardiner.
- Blank: satinväv har vanligtvis en glänsande högersida och en matt undersida.
- Hållbarhet: långa filament fibrer skapar en väv som är starkare än slätvävda tyger.
- Skrynkelbeständig: satin skrynklas inte lika lätt som andra tyger.

Vad är satin gjord av?

Historiskt sett tillverkades satin med silke. Idag produceras satin genom att väva filament fibrer (långa sammanhängande längder) av polyester, nylon eller siden - eller en blandning av dessa fibrer tillsammans. Våra satin produkter är tillverkade av polyester. Polyester är en syntetisk fiber som är vävd för att göra tyg med vävteknik. Resultatet är satinpolyester. Många människor idag inser inte att satin inte alls är ett tyg, utan en specifik vävtyp. Satinvävningstekniken varierar och det finns många varianter som används för olika applikationer såsom:

  • Lakan
  • Klänningar och kläder
  • Skor
  • Klädsel
  • Modeaccessoarer
  • Klädetiketter

Vilken typ av satinpolyester produkter erbjuds på Wunderlabel?

Wunderlabel erbjuder ett omfattande utbud av tryckta satin produkter såsom klädetiketter, tvättetiketter, storleksetiketter, armband och band. Dessa produkter finns i olika storlekar, designalternativ och tryckmetoder. Satin etiketter gjorda av 100 % återvunnen polyester finns också för vissa av våra produkter. Alla våra satin produkter är värmeklippta och kommer inte att fransa.

Hur används satinetiketter?

Satin etiketter är en kundfavorit på grund av deras silkesmjuka känsla och hållbarhet. De används över hela världen för att märka kläder av alla slag och anses vara en industristandard. Satin etiketter är välkända som tvätt- och materialinnehållsetiketter, underklädersetiketter och som storleksetiketter.
Finns i många storlekar och konfigurationer
Värmeklippt och fransar inte (presentbandet fransar på skurna kanter)
Ladda upp din logotyp eller skapa din egen design med vårt designverktyg

Tryckta satin produkter tillverkas med följande satinmaterial:

Vitbelagd satin

Dubbelsidig satinväv, vit polyestersatin med färdig kant. Belagd, värmeskuren och fransar inte. Tvättbara upp till 90°C.

Tryckta tygetiketter
Tryckta evenemangsarmband, designar online
Tryckta logotypband (skuren kant kommer att fransa)

Vit satin med stadkant

Dubbelsidig satinväv, vit polyestersatäng med kant. Den har en vikt på cirka 218 g/m2 och en tjocklek på ≈ 0,21 mm. Värme skär och kommer inte att fransa. Tvättbara upp till 90°C.

Premium tygetiketter
Tryckta etiketter med en färg
Klädetiketter med logotyp
Tryckta band (skuren kant kommer att fransa)

Vit satin, ej återvunnen

Dubbelsidig satinväv, vit polyestersatin med färdig kant. Den har en vikt på cirka 117 g/m2 och en tjocklek på ≈ 0,12 mm. Värme skär och kommer inte att fransa. Tvättbara upp till 60°C.

Tvättrådsetiketter

Svart satin, ej återvunnen

Dubbelsidig satinväv, svart polyestersatin med färdig kant. Den har en vikt på cirka 109 g/m2 och en tjocklek på ≈ 0,11 mm. Värme skär och kommer inte att fransa. Tvättbara upp till 60°C.

Premium Tygetiketter
Tryckta etiketter med en färg
Tvättrådsetiketter

Vit & svart satin, återvunnen

Dubbelsidig satinväv, återvunnen, vit och svart polyestersatin med färdig kant. Den har en vikt på cirka 120 g/m2 och en tjocklek på ≈ 0,12 mm. Värme skärda och kommer inte att fransa. Tvättbara upp till 60°C.

Tryckta etiketter med en färg
Tvättrådsetiketter