Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Äkta läder

Vad är äkta läder?

Äkta läder är en typ av läder som är gjord av de nedre lagren av djurhudar, såsom kohud, fårskinn eller getskinn. De översta skikten av huden används i allmänhet för att göra lädervaror av högre kvalitet såsom fullnarvsläder, medan de nedre skikten, som är tjockare och segare, används för att göra äkta läder.
Äkta läder kallas också ibland för "delat läder", eftersom det skapas genom att dela de nedre lagren av skinnet bort från de översta lagren. Den behandlas sedan och ytbehandlas för att skapa en slät, enhetlig yta som kan användas för en mängd olika produkter, inklusive skor, bälten, jackor och möbler.
Även om äkta läder inte är lika hög kvalitet som premium lädertyper, är det fortfarande ett hållbart och långvarigt material som kan ge bra värde för konsumenter som letar efter ett mer prisvärt läderalternativ. Det är dock viktigt att notera att inte alla äkta läderprodukter är skapade lika, och kvaliteten kan variera beroende på de specifika garvnings- och efterbehandlingsprocesser som används.

Användning av läder

Användningen av läder kan spåras tillbaka till primitiva människan. Djur jagades för mat och deras hudar användes till kläder, skor och skydd. Gravar upptäckta i Egypten med anor från 5000 f.Kr. presenterade väggkonst och artefakter som skildrar användningen av läder för hinkar, flaskor, militär utrustning, kläder och sandaler. Grekerna är krediterade för att skapa en process med löv och trädbark indränkta i vatten för att bevara läder. Denna process är vad vi idag känner som vegetabiliskt garvat läder. På grund av förmågan att bevara läder blev det en väletablerad handel i Grekland runt 500 f.Kr.

Idag är djurhudar en biprodukt från kött-, mejeri- och ullindustrin. Dessa hudar bearbetas sedan för att leverera en mängd olika lädertyper till olika läderindustrier. I världen används ungefär hälften av allt läder för att tillverka skor, cirka 25 % används till kläder och lädervaror och cirka 15 % används till klädsel på möbel- och bilmarknaden.

När råläder väl har bearbetats används det av många olika industrier för en mängd olika produkter:

 • Skor och stövlar
 • Ytterkläder
 • Bälten
 • Klädsel
 • Sadlar
 • Handskar
 • Handväskor och bagage
 • Fritids- och industriartiklar


Läderetiketter är populära på grund av deras klassiska och andra unika egenskaper:

 • Starka, flexibla och hållbara
 • Naturmaterial
 • Biologiskt nedbrytbar
 • Lång livslängd

Hur tillverkas läderetiketter?

Våra etiketter i äkta läder är gjorda med en CO2-laser. Denna exakta metod lasergraverar designen enligt dina exakta specifikationer. Även lädret skärs med laserteknik.

Eftersom läder är ett naturligt material kan tjockleken och färgen på etiketterna variera. Våra etiketter i äkta läder är gjorda av 100 % äkta kohud, förutom färgen orange som är getskinn.

Det rekommenderas att läderetiketter inte tvättas. Läder kan delas om den är viks.

Intresserad av andra alternativ i läderlook? Kolla in konstläder eller Wunderpap.

Följande produkter finns i äkta läder