Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Papper

ÖVERSIKT
Papper skapas genom att mekaniskt eller kemiskt bearbeta cellulosafibrer som härrör från trä, växtmaterial eller tyg i vatten. Det resulterande materialet, som kallas massa, dräneras sedan, pressas och torkas för att skapa papper. Papperstillverkning har spårats tillbaka till 200-talet f.Kr. i Kina. Användningen av papper tog sig till Europa och på 1400-talet massproducerade England papper och distribuerade det runt om i världen. År 1690 var det första pappersbruket i drift i USA. Idag är Kina och USA världsledande inom papperstillverkning.

Ordet papper kommer från det latinska ordet papyrus, ett pappersliknande material som användes i det gamla Egypten. Pappers historia är lång och har utvecklats till en global industri som producerar papper som mäts i vikt och klassificeras i 7 kategorier:

 • Utskrift av papper
 • Omslagspapper
 • Skrivpapper
 • Torkpapper
 • Ritpapper
 • Handgjort papper
 • Specialpapper

Det europeiska pappers storlekssystemet använder gram per kvadratmeter, g/m2 eller oftast skrivet som gsm. Skrivarpapper väger vanligtvis mellan 60 gsm och 120 gsm. Papper som väger mer än 160 gsm anses vara kartong.

Vad gör papper hållbart?

Papper som är framställt av förnybart och hållbart trä, producerat hållbart och återvunnet efter användning kan ses som ett hållbart material. Idag skapas 100 % av pappersmassan av trä, vilket innebär att den återstående andelen utgörs av återvunnet pappersmaterial. EPA (Environmental Protection Agency USA) uppskattar att återvinning av ett ton papper sparar 17 träd och mer än 3,3 kubikmeter deponi. Med fortsatt skydd av friska skogar som direkt påverkar klimatförändringarna och reglering av träkällor kan papper fortsätta att vara en värdefull resurs för framtiden.

Vilka typer av papper används på Wunderlabel?

Våra hängetiketter/hangtags och visitkort är tryckta på 300 g/m2 papper vilket gör att de känns rejäla och stadiga i handen. De är individuellt skurna och har ett hål för upphängning.

Hangtags och visitkort finns i standard 300 gsm papper, 40% återvunnet 300 gsm papper och 300 gsm kraftpapper.

Våra pappersklistermärken är tryckta på bestruket papper som är FSC-certifierat. Grundvikten för vitt klistermärkepapper 80 ± 3 g/m2 och 80 ± 5 g/m2 för kraftklistermärkepapper.

Certifieringar

Vår hangtags och visitkortspapper* kommer från en leverantör som är certifierad för följande:

 • Forest Stewardship Council®

Denna certifiering innebär att papperet som används för att skapa våra hängetiketter är gjort från ansvarsfulla källor och har verifierats för att uppfylla FSC:s strikta miljö- och sociala standarder.

 • Heavy Metal Absence 94/62/CE

Papper tillverkas i enlighet med CE94/62 "koncentration av tungmetaller i förpackningar". Det är direktivet som definierar den maximala koncentrationen av tungmetaller som kadmium, krom, kvicksilver och bly.

 • Elemental Chlorine Free Guaranteed (ECF)

Certifiering säkerställer total frånvaro av organiskt klorderivat.

 • Acid Free / Long-Life ISO 9706

Certifierar lång livslängd för syrafritt papper.

 • Selected Secondary Fibers

Inköp av återvunnet material för användning i FSC-produktgrupper eller FSC-certifierade projekt.

*Klistermärkes papper är endast FSC-certifierat.

Laminering

Våra hangtags och visitkort i matt finish är laminerade med 18 mikron tjock BOPP-lamineringsfilm. Lamineringen appliceras med en trycksatt rulle som använder värme för att överföra BOPP-lamineringsfilmen. Färgerna kan variera när de trycks på kraftpapper.

Utan matt laminering:
Hängetiketter och visitkort utan alternativ för matt laminering är tryckta på vanligt 300 g/m2 papper som har en glansig yta (ingen lamineringsfilm appliceras). Kraftpappersvisitkort utan den matta lamineringen förblir matta medan utskriften ser glänsande ut. Färgerna kan variera när de trycks på kraftpapper.

Följande produkter finns i papper:

Vitt, 300 grm papper, 100% återanvänt material

Vitt, Klistermärkes papper

Basvikt: 80 ± 3 g/m2, emulsionsakryllim som är FDA-kompatibelt: US FDA 21 CFR 175.105.
Klistermärken text & symbol
Klistermärken med logga
 

Kraftpapper, Klistermärkes papper

Grundvikt: 80 ± 5 g/m2, emulsionsakryllim som är FDA-kompatibelt: US FDA 21 CFR 175.105.
Klistermärken text & symbol
Klistermärken med logga