Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2023-11-13

Färger för vävda logotyper

Varför kan du bara välja ett begränsat antal färger för vävda logotyper?

Att visa din logotyp på dina produkter är en avgörande varumärkesstrategi med många fördelar. För det första fungerar det som en kraftfull och konstant påminnelse om ditt varumärkes närvaro. När kunder ser din logotyp på en produkt förstärker det varumärkets igenkänning och förtrogenhet, vilket gör dem mer benägna att välja dina produkter framför konkurrenterna. Dessutom kommunicerar en väl synlig logotyp professionalism och pålitlighet.

Inte konstigt att våra vävda logoetiketter är så populära: Dessa finvävda högkvalitativa etiketter är idealiska för att lägga till den där nödvändiga touchen av professionalism!

När du tittar på färgalternativen i onlinedesignverktyget kanske du har märkt att du bara kan välja upp till 6 färger/trådar: 1 bakgrundsfärg + upp till 5 logotypfärger. Vi får ofta frågan varför det finns en gräns.

Det korta svaret är att mönster med mer än 6 färger sällan ser bra ut vävda: Etiketterna blir för tjocka och logotypen blir inte lika exakt och eftersom vi bara vill erbjuda våra kunder de allra högsta kvaliteten väljer vi att begränsa antalet trådar.

Men det handlar inte bara om utseende. Det finns flera praktiska skäl kopplade till vår tillverkningsprocess som gör det utmanande att använda ett överdrivet antal trådar:

1. Maskin begränsningar: De flesta textiletiketter tillverkas med hjälp av automatiserade vävmaskiner, såsom skyttelvävstolar eller nålvävstolar. Dessa maskiner har ett begränsat antal spindlar eller nålar som kan hålla trådar. Varje spindel eller nål motsvarar en specifik färg eller tråd, och det finns en fysisk gräns för hur många spindlar eller nålar en maskin kan ta emot. Detta begränsar antalet trådar eller färger som kan användas i vävprocessen.

2. Komplexitet: Att lägga till fler trådar eller färger ökar komplexiteten i vävprocessen. Varje ytterligare tråd kräver sin egen mekanism för spänning och kontroll, vilket kan vara tekniskt utmanande att hantera i en textiletikett där utrymmet är begränsat. Komplexa konstruktioner med ett stort antal gängor kan också kräva specialiserade och dyra maskiner.

3. Kostnad: Att använda fler trådar eller färger i vävning ökar produktionskostnaden. Varje ytterligare tråd ökar material- och arbetskostnaderna. För textiletiketter som ofta tillverkas i stora mängder är kostnadseffektivitet en avgörande faktor. (Du kommer att märka att vi tar ut lite mer för varje tråd/garn som läggs till.)

4. Praktisk: Textiletiketter är vanligtvis små och avsedda att förmedla information eller varumärke. Överdriven användning av trådar eller färger kan få etiketten att se rörig, förvirrande eller mindre läsbar ut. Enkelhet och tydlighet i designen är avgörande för effektiv märkning.

5. Produktionshastighet: Användning av ett begränsat antal trådar eller färger möjliggör snabbare produktions hastigheter. Etiketter tillverkas ofta i stora kvantiteter och effektivitet i tillverkningen är en prioritet.

6. Kvalitetskontroll: Att hantera ett större antal trådar eller färger ökar risken för fel i vävningen, såsom feljustering eller brott. Kvalitetskontroll blir mer utmanande med komplexitet.

Modern teknik har gjort det lättare att producera detaljerade vävda etiketter, men det finns fortfarande vissa begränsningar och praktiska gränser som inte ens maskinerna av högsta kvalitet kan övervinna.

TIPS 1: Om din logotyp har många färger eller övertoningar, rekommenderar vi att du väljer tryckta etiketter med logotyp.

TIPS 2: Men om din logotyp fortfarande är i utvecklingsfasen, då kan du överväga kostnads faktorn för vävda etiketter nu och eventuellt minska antalet färger i logotypen.

Om du är intresserad av att kolla in kvaliteten och variationen på våra vävda etiketter eller någon av våra andra produkter, varför inte beställa ett gratis provpaket?

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Premium tygetiketter för dina produkter

Spara din design på ditt konto

Video: Vad är en split beställning

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!