Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2023-10-30

Den perfekta logotypen

Tips för den perfekta logotypen

Att skapa den perfekta loggan är en avgörande strävan för alla företag eller varumärken. En väldesignad logotyp kan lämna ett bestående intryck, förmedla ditt varumärkes identitet och skilja dig från konkurrenterna. I den här guiden kommer vi att utforska värdefulla tips och strategier för att hjälpa dig skapa en logotyp som fängslar din publik och effektivt representerar din unika identitet.

Hur kan du skapa din egen logotyp?

Viss grafisk designkunskap behövs definitivt om du vill skapa en professionell logotyp själv. Tack och lov finns det massor av gratis eller prisvärda designprogram som du kan använda. Här är några exempel:

ProCreate (app för iPad and iPhone)
Vectornator 
Inkscape
Pixelmator 
Adobe Illustrator 
Canva 

En enkel teknik för att komma igång är att leka med grundläggande former (cirklar, trianglar etc.) och kombinera dem för att skapa en design.

Är du konstnärlig och har redan en design i åtanke? Rita en skiss av din logotyp! Du kan börja med penna och papper men att skapa en bild på en digital surfplatta är mer praktiskt i längden då du kommer att kunna arbeta och anpassa designen för olika ändamål.

Om du inte har de färdigheter som behövs för att göra en logotyp eller till och med kämpar för att komma på en idé för en så kan du få professionell hjälp av en frilansdesigner eller en byrå för att översätta din vision och dina idéer till en logotyp. En designer med kunskap om marknadsföring kommer också att kunna ge råd om vad som kan tala till din målgrupp och vad som passar dina produkter. Ta en titt på tipsen nedan och överväg att skriva en briefing för formgivarna.

För en snabb och enkel lösning som inte kräver några som helst grafiska design kunskaper, kolla in våra personliga produkter med text och symboler, såsom hangtags, klistermärken, vävda etiketter och mer. Allt du behöver göra är att skriva in en text i konfiguratorn, välja ett teckensnitt och lägga till en symbol för att skapa din unika design.

Oavsett om du ska göra det ensam eller anlita någon som hjälper dig, kom ihåg att det inte finns något behov av att skynda på! Det är bättre att ta dig tid att tänka igenom designen innan du bestämmer dig för den.

Våra tips för att utveckla din perfekta logotyp:

1. Förstå din verksamhet: Innan du börjar designa måste du ha ett bra grepp om vad ditt företag gör och vad det står för. Vilket budskap behöver din logotyp förmedla? Vilken är din målgrupp? Vilken stil passar ditt företag? Försök att brainstorma för att få idéer att flöda.

2. Enkelhet är nyckeln: En enkel logotyp är vanligtvis lättare att känna igen och komma ihåg. Undvik för många detaljer eller komplexa mönster. Tänk på några av de mest kända logotyperna i världen, som Apples logotyp eller Nike swoosh - de är alla väldigt enkla men ändå väldigt effektiva. Använd distinkta former och symboler som representerar ditt företags identitet.

3. Tidlöshet: Försök undvika trender som snabbt kan bli föråldrade. En tidlös logotyp kommer att hålla längre och kräver mindre frekventa ändringar.

4. Var unik: Din logotyp ska sticka ut från dina konkurrenters. Kopiera inte bara andra logotyper, utveckla något unikt som passar ditt varumärke.

5. Färgval: Färger har en stark känslomässig påverkan. Välj färger som stödjer ditt företags budskap. Observera att för produkter som vävda etiketter kan du bara använda ett begränsat antal garn/färger. För våra vävda etiketter med logotyp kan du till exempel välja upp till 6 färger totalt (1 bakgrundsfärg + 5 logotyp färger). Så en enklare och mindre färgstark logotyp kan göra det enklare i längden.

6. Skalbarhet: Din logotyp ska se bra ut i olika storlekar, från visitkort till affischer. Se till att den fortfarande är läsbar i små storlekar. Vi rekommenderar att du skapar din logotyp som en vektorfil: Vektorbaserade filer är bättre än pixelbaserade eftersom vektorbilder kan skalas upp eller ner utan att deras kvalitet påverkas.

7. Välj rätt typsnitt: Om din logotyp innehåller text, se till att den smälter bra med resten av logotypen. Tänk på att du måste betala för att använda vissa typsnitt!

8.Testa olika versioner: Skapa flera versioner av din logotyp, gärna i olika storlekar för att kontrollera skalbarhet. Om du fortfarande inte är säker på vilket som är bäst, dela dem med din potentiella publik eller vänner och familj. Feedback från andra kan vara till stor hjälp för att välja de bästa alternativen.

9. Laglighet: När du använder ett program för att skapa din logotyp, bör din design vara gratis för dig att använda för ditt varumärke och för att sälja produkter. Kontrollera villkoren för programmet du använder. Du bör också överväga att köpa varumärkes rättigheterna till din logotyp.

Slutsats
Att designa den perfekta logotypen kräver en balans mellan kreativitet, strategi och uppmärksamhet på detaljer. Om du väljer att inte involvera en professionell designer finns det fortfarande massor av hjälp, råd och inspiration att hitta på nätet: En enkel Google-sökning kan peka dig i rätt riktning. Det viktigaste att komma ihåg är att tålamod och omtänksam omtanke är dina allierade i att skapa en logotyp som verkligen representerar ditt varumärke. Låt dig inte skrämmas och ge dig ut på logotyp design resan med självförtroende: vem som helst kan göra det!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Hur man ställer in filer för uppladdning

7 sätt att sätta fast din etikett

Har jag vad som krävs för att starta ett företag
 

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!