Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2024-02-12

Färgtrender 2024

Färgtrender 2024: Vad säger Pantone® Fashion and Fashion Week?

Färgtrender för 2024 är de färger som valts ut av mode- och designexperter som särskilt trendiga och snygga för år 2024. De speglar tidens humör, förväntningar och inspirationer. Trendfärger kan gälla kläder, accessoarer, möbler, väggfärger och andra områden.

Det finns olika källor som förutsäger eller presenterar färgtrender för 2024, baserat på deras egna analyser, undersökningar eller erfarenheter. En välkänd källa är Pantone, ett företag som utvecklar färgsystem och standarder och utser årets färg varje år. Eftersom deras färgsystem är så populärt över hela världen har vi även lagt till Pantone-referensnumret till färgvalet i vår konfigurator för vävda etiketter med logotyp: Detta gör att våra kunder kan välja rätt nyanser med en Pantone-skalor.

En annan källa är Fashion Week, en serie modevisningar som hålls i olika städer som visar upp de senaste kollektionerna och trenderna för designers.

Färgtrender 2024: Trendiga färger, nyanser, färgpalett

2024 förväntas trendfärgerna inspireras av naturliga element och hållbarhet. En av trendfärgerna kan till exempel vara ett rikt grönt som påminner om frodiga skogar, vilket skapar en koppling till naturen. Även nyanser som varma jordtoner och milda blåtoner kan finnas i trendpaletten för 2024. Färgpaletten kommer sannolikt att kännetecknas av lugnande och jordnära toner, som utstrålar lugn och mysighet. Dessutom kan djärvare färger som ljusröd eller djupblå inkluderas i trendpaletten, vilket symboliserar liv och dynamik. Sammantaget kommer färgpaletten för 2024 sannolikt att presentera en blandning av naturliga, lugnande toner och livfulla, livliga färger, vilket erbjuder ett balanserat och mångsidigt urval för design- och modeentusiaster.

Vilka färger är särskilt trendiga enligt Pantone® Fashion and Fashion Week?

Enligt Pantone® Fashion and Fashion Week är vissa färger särskilt trendiga för år 2024. Enligt experter inkluderar trendiga färger varma neutrala toner som mjuk beige, grädde och persika. Djärva och livfulla färger som ljust orange, livligt grönt och levande blått kommer också att spela en betydande roll under modeåret 2024. Dessa färger är avsedda att ge kollektionerna fräschhet och vitalitet. Dessutom är jordfärger som brunt, terrakotta och olivgrönt i trenden. Dessa naturliga nyanser återspeglar önskan om hållbarhet och naturlighet. Sammantaget förväntas färgerna för 2024 erbjuda en framgångsrik blandning av livliga nyanser och lugnande neutrala färger, vilket möjliggör olika stämningar och uttryck. Designers och fashionistas kan se fram emot en mångsidig palett av trendiga färger som kommer att stå i centrum under den kommande säsongen.

Vilken är årets trendfärg 2024?

Trendfärgen 2024, enligt Pantone Color Institute, är en delikat persikoton - Peach Fuzz, listad under numret 13-1023. Denna färg är en blandning av en delikat orange och en mild rosa. Den framgångsrika tonen förmedlar värme och modern elegans.

Färgschemat Peach Fuzz är tänkt att bidra till att skapa en lugnande och avkopplande atmosfär som passar in i vår hektiska livsstil.

Den valdes av Pantone till årets färg 2024 eftersom den speglar tidens stämning, förväntningar och inspirationer. Peach Fuzz är en färg som passar både mode och design, och den kan erövra våra hem och garderober. Oavsett om det är i form av kläder, accessoarer eller smink, kan Peach Fuzz vara trendfärgen som tar modevärlden med storm 2024. Det ska bli intressant att se hur designers och varumärken införlivar denna färg i sina kollektioner och hur konsumenterna kommer att omfamna det i deras vardagliga utseende.

Färgtrender 2024

Vilka är trendfärgerna för våren 2024?

Trendfärgerna för våren 2024 har redan förutspåtts av olika designers och experter. Enligt prognoser kommer pastellfärger som delikat rosa, mjuk lila och babyblått att vara särskilt populära på våren. Dessa milda nyanser utstrålar en luftig och fräsch atmosfär som passar perfekt till vårsäsongen. Dessutom förväntas djärva och livfulla färger som livlig grön, ljus orange och livlig gul vara trendiga. Dessa djärva nyanser ger friskhet och energi till garderoben, vilket säkerställer ett glatt utseende. Pastellfärger och djärva färger kan kombineras för att skapa intressanta och moderna utseenden. Sammantaget utlovar våren 2024 en mångsidig färgpalett som på ett fantastiskt sätt återspeglar vårens alla aspekter.

-Horizon Blue: En sval och lugnande blå som påminner om himlen och havet.
-Strong Blue: En stark och levande blå utstrålar energi och självförtroende.
- Bistro Green: En mörk och elegant grön som påminner om natur och gastronomi.
- Spicy Mustard: En varm och kryddig gul som påminner om solen och köket.
- Chutney: En djup och rik röd som påminner om exotism och kultur.
- Sun Orange: En ljus och glad apelsin som påminner om glädje och friskhet.
- Honey Gold: Ett mjukt och strålande guld som påminner om värme och elegans.
- Oliev: En naturlig och harmonisk grön som påminner om hopp och balans.

Pantone: färgexempel

Vilka trendfärger är populära sommaren 2024?

Experter förutspår också inför sommaren att modebranschen kommer att uppleva en återgång till fräscha och naturliga nyanser för att förmedla en känsla av optimism och lätthet. Pastellfärger som lila, mintgrön och korall kommer sannolikt att stå i centrum och kombineras med djärva nyanser av solgult och himmelsblått. Denna färgpalett speglar längtan efter en koppling till naturen och en positiv attityd formad av de senaste årens upplevelser. Hållbarhet kommer också att spela en avgörande roll i valet av trendfärg, med en förväntning om en preferens för miljövänliga färgämnen och material. Sammanfattningsvis kommer trendfärgen sommaren 2024 att vara en uppfriskande blandning av pastell och levande toner, som syftar till att utstråla optimism och en koppling till naturen.

Trendfärger och nya uppsättningar 2024

I modevärlden blir trendfärger och nypremiärer allt viktigare. År 2024 kan vi förvänta oss en intressant blandning av olika färger och design. Klassiska färger som marinblått och beige kommer att vara lika populära som djärva och iögonfallande toner som neonrosa och djuplila. Denna breda palett av trendfärger kommer att tillåta konsumenter att uttrycka sin personlighet och stil på olika sätt. Samtidigt kommer nya uppsättningar av retrodesigner och ikoniska mönster från tidigare decennier att ha en stark närvaro i modet. Från prickar till utarbetade blommönster kommer modevärlden 2024 att uppleva en resa in i det förflutna, kombinerat med moderna element för att erbjuda en unik och fascinerande modeupplevelse. Modedesigners förväntas fokusera på att återuppliva och designa om klassisk design för att möta behoven hos en mångsidig och kräsna publik.

Vilken roll spelar trendfärger på modeveckan?

Trendfärger spelar en avgörande roll på Fashion Week eftersom de sätter riktningen och stämningen för den kommande säsongen. Designers och modemärken presenterar sina senaste kollektioner i de trendigaste färgerna noggrant utvalda av trendforskare och färgexperter. Dessa färger kan påverka hela modebranschen och observeras av både designers, köpare och konsumenter. De speglar aktuella samhälleliga trender och stämningar och kan påverka konsumenternas beteende. Trendfärger omfamnas också av modetidningar, influencers och kändisar, vilket ytterligare stärker deras betydelse. Därför, på Fashion Week, är trendfärger inte bara ett estetiskt beslut utan har också en stark ekonomisk och sociokulturell påverkan. Det är avgörande att identifiera de rätta trendfärgerna och integrera dem i sin kollektion för att förbli relevant och framgångsrik.

Mest kända modeveckorna

De mest kända modeveckorna i världen äger rum i modehuvudstäderna New York, London, Milano och Paris. Dessa evenemang lockar tusentals designers, modeller, kändisar och modeentusiaster från hela världen varje år. Under dessa modeveckor visar kända designers upp sina senaste kollektioner på landningsbanorna och sätter trender för den kommande säsongen. Evenemangen är inte bara betydelsefulla för modevärlden utan också för allmänhetens intresse för mode och stil. Förutom de stora modeveckorna i välkända metropoler, finns det många andra evenemang i städer över hela världen som ger inblick i modets mångfaldiga och spännande värld. Ändå är modeveckorna i New York, London, Milano och Paris fortfarande de mest prestigefyllda och allmänt följda evenemangen i branschen.

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!