Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2022-03-28

Gå ner i vikt medan du pysslar

Gå ner i vikt medan du pysslar - en positiv bieffekt

Hantverkare och hantverkare oroar sig för att en stillasittande livsstil och brist på motion kan leda till fetma. Men vi har goda nyheter till dig! Forskning har visat att hantverk, sömnad och handarbete kan bidra till en smal figur. Den del av hjärnan som är sugen på sötsaker är samma del som motiverar dig att vara kreativ. Det betyder att när du sysslar, syr eller skapar, dämpas ditt sötsug. Gå ner i vikt samtidigt som du gör det enkelt!

Vi vet alla alltför väl att vi ibland äter även när vi inte är hungriga. Ibland äter vi efter vissa känslor som vi har. Detta gäller särskilt när vi känner oss stressade. Om vi ​​saknar en älskad eller upplever några andra negativa känslor, vänder vi oss till kylskåpet utan att ens tänka på om vi faktiskt är hungriga eller bara äter på grund av våra känslor. Varför inte prova att sticka eller sy istället för att äta? Att fördjupa sig i en kreativ process är ett sätt att tillfredsställa dessa känslomässiga begär på ett annat sätt. Du kan till och med göra lite lätt träning för att gå ner i vikt medan du håller på.

Glöm inte ett enkelt faktum: våra kroppar förbränner inte bara energi när vi cyklar eller arbetar i trädgården, utan också när vi sitter tysta och sysslar med pyssel eller syr. Saker som hjärnans funktion och vitala kroppsfunktioner som andning och matsmältning står för majoriteten av de kalorier som vår kropp förbränner varje dag.

Det finns dock enkla övningar du kan implementera för att gå ner i vikt och öka din ämnesomsättning medan du gör:
- Prova att byta ut din bekväma stol med en träningsboll. En träningsboll tränar din core, rygg och ben och hjälper till att bränna kalorier.
- Hantverk, sömnad eller någon form av handarbete behöver inte nödvändigtvis göras när du sitter ner. Försök att göra jobbet stående, eller ännu hellre, stående på ett ben. Det här är ett bra sätt att förbättra din balans och bränna kalorier medan du håller på.
- Djupa andning betyder att dina celler får tillräckligt med syre vilket också ökar din ämnesomsättning.
- Att lyssna på musik medan du arbetar hjälper också till att hålla vikten. Att lyssna på musik frigör endorfiner, även känt som må-bra-hormonet, som dämpar suget och hjälper till att bränna fett. Lyssna på vår Spotify-spellista medan du jobbar!

Det är så du kan hålla dig i form medan du pysslar! Njut av din kreativa process och kom ihåg att försköna dina vackra gör-det-själv-projekt med en personlig namnlapp.

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Har jag vad som krävs för att starta ett företag?

Vår favoritspellista när man pysslar med hantverk

5 tips för en hållbar och kreativ livsstil

 

Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!