Stäng ×
Butik 
flag_se
 / Språk 
flag_se
English
Deutsch
Français
Español
Italiano
Nederlands
Polski
Português
日本 ( Japanese )
Svenska

Unsere deutschsprachigen Shops

Nos boutiques francophones

Nuestras tiendas de habla hispana

Nuestras tiendas de habla italiana

Onze Nederlandstalige winkels

Nasze sklepy mówiące po polsku.

Nasze sklepy polskojęzyczne

私たちの日本語を話す店舗

Våra svensktalande butiker

Choose your Currency

Av Wunderlabel kvar 2020-10-07

Mönster för en babymössa - Gratis handledning. Alla steg och tips som behövs för att sticka en babymössa, inklusive antal stygn och minskning av stygn, finns i denna handledning.

Sticka en babymössa - Gratis handledning

Dagarna blir kortare och kvällarna blir kallare: sommaren är officiellt över! Men var inte ledsen eftersom det finns många saker att se fram emot att gilla, mysiga nätter i gosiga tröjor och varm choklad. För att få dig på humör under den kalla årstiden vill vi visa dig hur du stickar en enkel babymössa för att hålla dina små varma och få dem att se ännu sötare ut. Ta reda på hur det görs i vår gratis handledning för att sticka en en babymössa för ett barn!

Vår mössa med rullad kant är lämplig för en huvudomkrets på 46/48 cm. Mät ditt barns huvud innan du börjar och justera mängden garn därefter.


Hur man stickar en babymössa - det här behöver du:

Låt oss börja! Här är vårt stickmönster för en babymössa (runda sticknålar):

Stickprov: 10 cm motsvarar 27 stygn och 34 varv
 
Mössan skall stickas runt. Vi använde en rundsticka på 30 cm och sedan strumpstickor, som de som användes för stickning av strumpor.

Börja med att lägga upp 106 ljusblå maskor. Endast första omgången är avig maska men alla efterföljande omgångar stickas enligt nedan.

Stick 2: a och 3: e varv mellanblått. Därefter stickas 35 varv i ljusblått, 2 omgångar i mellanblått och ytterligare 9 omgångar i ljusblått.

I den 9: e omgången måste du minska maskorna med 2. Gör detta genom att sticka 2 maskor i början av omgången och 2 mitt i omgången. Du kommer att ha kvar 104 stygn på din nål som sedan fördelas jämnt över 4 strumpstickor.

Sticka minskningarna för mössan så här:

  • I första omgången (mellanblå) kommer du att minska maskorna totalt 8 gånger (genom att sticka samman 2 maskor med jämna mellanrum), vilket innebär att du kommer att sticka 11 maskor och sedan sticka 2 tillsammans och så vidare tills du är klar rundan.
  • Den andra omgången (mellanblå) stickas helt enkelt
  • 3: e omgången till mål (ljusblå):

Minska stygnen varannan varv och byt färg.

Så fort det bara är 8 maskor kvar, fortsätt stickningen ytterligare 2 cm, linda av och använd stoppningen för att dölja garnänden. Din söta babymössa är klar!

Sticka en babymössa - Gratis handledning

Slutför ditt projekt genom att lägga till en vävd etikett med text och symbol med ditt barns namn. Det ger inte bara en fin finish, men det ser också till att hatten alltid hittar tillbaka till dig.

Sticka en babymössa - Gratis handledning

Vi hoppas att du gillade vår gratis handledning för en stickad babymössa! Visa din babymössa på Facebook och Instagram med #wunderlabel!

Missa inte dessa blogginlägg från Wunderlabel:

Hur man minskar maskorna: Sticka mössa

Hur man stickar en halsduk för nybörjare

Hur man stickar ett par babyskor

Vill du spara en idé för senare användning?


Sätt ett bokmärke för detta blogginlägg eller lägg till det i dina "Favoriter" så att du snabbt kan hitta den i din webbläsare senare.
Så här sparar du handledningen:
 

  • På din dator: Klicka på asterisken eller de tre prickarna i det övre högra hörnet eller på bok ikonen i det övre vänstra hörnet (beroende på webbläsaren du använder).
  • På din Android-smartphone: Klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet och sedan på asterisken.
  • På din iPhone: Klicka på ikonen längst ner och lägg till länken till dina bokmärken eller boklista.

    Missa inget: prenumerera på Wunderlabels Nyhetsbrev!


    Vill du bli informerad om nya kreativa instruktioner, tips och inspiration från oss? Prenumerera sedan på vårt nyhetsbrev för att dra nytta av våra specialerbjudanden och mer!